Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2017 07:25

Як виховувати сина - поради психолога

Як виховувати сина - поради психолога
У вихованні хлопчика існує три стадії. Фото: rearchildren

Як виховувати сина - питання, актуальне у всі часи. Бо кожна жінка хоче виростити справжнього чоловіка, який буде опорою та захистом. У вихованні хлопчика існує три стадії, розповідає Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Перша триває від народження до шести років.

"У цьому віці хлопчик емоційно найбільше пов'язаний з мамою. Батько має стати джерелом інформації та прикладом для наслідування. У цей період важливо передати синові почуття любові та безпеки. Недоотримана від матері любов в дитинстві може викликати проблеми у спілкуванні з протилежною статтю вже у дорослому віці. Але надмірна опіка над дитиною заборонена. З малого віку сина потрібно привчати піклуватися про жінок. Найелементарніше - подати капці чи хустину, обрати комусь подарунок", - каже фахівець.

Друга стадія - 6-14 років. У цей період хлопець вчиться бути чоловіком, придивляється до інтересів та поведінки батька.

"Протягом цього періоду важливо активно підвищувати рівень знань дитини, розвивати його здібності. Доручайте синові дрібні справи та акцентуйте на результаті їх виконання. Крім того, слід розвивати емоційну сторону - доброту, відкритість, щирість. У цьому віці важливо забезпечити гармонійний фізичний, емоційний та інтелектуальний розвиток. Варто розширити чоловіче коло спілкування сина", - пояснює фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не виховати дитину ледачою — поради психологів

Третій період триває від 14 років і до повноліття. Протягом цього часу сина потрібно активно залучати у доросле життя.

"У період становлення хлопця як особистості необхідна участь чоловіка-наставника. Мама і тато відступають на задній план. Вони повинні підшукати синові гідного наставника. Це може бути старший брат, дядько чи тренер із якоїсь секції. Головне, аби ця людина була авторитетною, викликала повагу та довіру. Інакше знання та досвід він отримуватиме від не компетентних однолітків", - каже психолог.

У кожній країні світу існують власні особливості виховання дітей. Загалом у європейських країнах виховання мало чим різниться. У Великій Британії малюків виховують зі строгістю, намагаються вчити хорошим манерам та правильному спілкуванню. Для французьких батьків важливо, щоб дитина була максимально самостійною для свого віку. Італійці ж вважають, що дитина залишається дитиною до років тридцяти. У Бельгії дітей з раннього віку вчать бути частиною суспільства, а в Нідерландах - вільною особистістю.

Зараз ви читаєте новину «Як виховувати сина - поради психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути