Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2017 14:14

Японська вседозволеність та індійські сімейні цінності - як виховують дітей у світі
5

Сьогодні, 20 листопада, відзначають Всесвітній день дитини. Цього дня 1959 року Генеральна Асамблея ООН прийняла декларацію про права дитини. 1989-го - Конвенцію прав дитини. Її ще називають "Дитячою конституцією". Україна ратифікувала документ у вересні 1991-го.

У кожній країні світу існують власні особливості виховання дітей. Загалом у європейських країнах виховання мало чим різниться. У Великій Британії малюків виховують зі строгістю, намагаються вчити хорошим манерам та правильному спілкуванню. Для французьких батьків важливо, щоб дитина була максимально самостійною для свого віку. Італійці ж вважають, що дитина залишається дитиною до років тридцяти. У Бельгії дітей з раннього віку вчать бути частиною суспільства, а в Нідерландах - вільною особистістю.

Gazeta.ua розкаже, як виховують дітей за межами європейського континенту.

Японія

У цій країні виховання дітей залежить від їхнього віку. Малюку до 5 років дозволяють усе, намагаються потурати усім примхам та побажанням. Батьки не кричать на дітей та не б'ють їх. У 6-14 років дитина відчуває на собі усю строгість батьківського виховання. У школі та вдома від дітей вимагають покори у всьому. У цьому віці закладається працьовитість японців, слухняність і суворе дотримання суспільних норм, правил і законів. Хлопцям намагаються дати якомога більше знань, віддати у різні секції. Дівчат вчать основам домашнього господарства. З 15 років до дитини починають ставитися на рівних.

Автор: Kuda.ua
 

Китай

Китайських хлопців та дівчат виховують однаково. Тут немає поділу обов'язків на чоловічі та жіночі. Утім з малечку дітей вчать поважати чоловіка, батька. Дівчат привчають до покори та скромності. У дитсадку їжа, ігри і сон - чітко за розкладом. Дітей з ранніх років привчають до самостійності в побуті і працьовитості. Але головне у вихованні - беззаперечно виконувати волю дорослих.

Автор: 112.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День захисту дітей: добірка гарних дитячих фото

Індія

Головне у вихованні дітей - привчити їх жити у гармонії з собою і навколишнім світом. Малят вчать поважати природу, тварин і рослин. З раннього віку дітей вчать терплячості, стримувати свої емоції, придушувати гнів і дратівливість. У молодшій школі дітям розповідають про важливість сімейних цінностей, готують до шлюбу. Освіта і кар'єра відходять на 2-й план. Саме завдяки такому вихованню молоді люди спокійно ставляться до того, що часто пару їм обирають батьки.

Автор: Хинди
 

США

Американці не мають поділу на чоловічу та жіночу роботу. Часто мама працює, а батько сидить з дитино та відводить їх у садок чи школу. Вихідні родина часто проводить разом: влаштовують походи в кіно, на атракціони чи на пікнік. Американці рано дають дітям право на особисте життя. Навіть немовлята сплять окремо від батьків у іншій кімнаті.

Автор: МиниБанда
 

Єгипет

Різниця у вихованні та у ставленні до хлопчиків і дівчаток відчувається з самого дитинства. Батьки можуть при дітях обговорювати, що жалкують про народження дочки та мріють про синів. Дівчат орієнтують не на здобуття освіти, а на те, щоб стати гарною дружиною і матір'ю.

Автор: Onedio
 
У світі та в Україні 1 червня відзначають Міжнародний день захисту дітей. Це - одне з найстаріших міжнародних свят. Його відзначають з 1950-го. День захисту дітей покликаний пам'ятати та поважати права дитини. Наприклад, у Японії під час спілкування з дітьми не використовують поганих слів. У Великій Британії заборонено робити чужим дітям зауваження.
Зараз ви читаєте новину «Японська вседозволеність та індійські сімейні цінності - як виховують дітей у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути