понеділок, 04 вересня 2017 12:35

Яку роботу пропонують студентам роботодавці

Яку роботу пропонують студентам роботодавці
Щодня роботодавці розміщують більше 4 тисяч вакансій для студентів. Фото: Storinka.com.ua

Початок навчального року для студентів - це не лише лекції та конспекти, а й пошуки підзаробітку. За мінімальну стипендію у 1100 грн молодим людям прожити важко. Тому багато з них шукають підробітки.

На сайтах пошуку роботи для студентів є багато пропозицій. Щодня роботодавці розміщують понад 4 тис. вакансій для студентів, кажуть фахівці ресурсу Work.ua.

"Роботодавцям вигідно запрошувати на роботу студентів, бо у них багато вільного часу. Молоді люди швидко вчаться, а працювати готові за невисоку зарплатню. Студенти чудово справляються з роботою у сфері обслуговування, продажах, на роботі, що вимагає інтелектуальної діяльності. Утім на відповідальні посади студентів наймають нечасто. Роботодавці надають перевагу шукачам із досвідом роботи", - розповідає Gazeta.ua директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко.

Найбільше пропозицій для студентів у сфері обслуговування та продажів. Серед найпулярніших вакансій - менеджери з продажів та з роботи з клієнтами, офіс-менеджер адміністратор, продавець-консультант, оператор call-центру, офіціант, бармен, різнороб. На такій роботі студентів беруть як на повний робочий день, так і пропонують неповну зайнятість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абітурієнти обирають менеджмент і економіку, а роботодавці шукають аграріїв, штукатурів і операторів дронів

"Розмір заробітку студента залежить від рівня його кваліфікації та графіку роботи. Працюючи повний день, студент має можливість заробити більше. Кількагодинний підробіток оцінюють скромніше. Тому зарплата студентів на одних і тих самих посадах у різних компаніях часто може відрізнятися", - пояснює Сергій Марченко.

Середня зарплата у сфері продажів становить 6840 грн, у транспортному бізнесі - 6960 грн, на будівництві - 7457 грн, кажуть у Work.ua.

Популярна серед студентів погодинна робота. Попитом користується робота промоутерів - роздачі листівок у людних місцях. Середня оплата за годину - 25-30 грн. За годину роботи нянею платять від 50 грн.

Опитування дослідницького центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter показує, що лише один із восьми працедавців бере до уваги наявність диплому при працевлаштуванні. Для двох із п'яти не має значення, який навчальний заклад закінчив потенційний кандидат на посаду. Наявність диплому необхідна для працевлаштування у державних сферах. Така тенденція характерна для країн пострадянського простору.

Зараз ви читаєте новину «Яку роботу пропонують студентам роботодавці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі