середа, 09 серпня 2017 09:09

Навчання за кордоном: як вступити до іноземного вузу

Навчання за кордоном: як вступити до іноземного вузу
За кордоном навчаються близько 60 тис. українських студентів. Фото: felisiya.com.

Щороку навчатися до Європи їдуть кілька тисяч випускників українських шкіл. До Польщі вступити найлегше. Найважче виїхати до Британії та Італії.

"Брендові європейські вузи мають багато вимог до іноземних студентів. Для вступу у державні навчальні заклади перш за все важлива мотивація студентів. Для платних вузів найголовніше – високі оцінки в атестаті. Також важлива платоспроможність кандидата – правильно оформлені документи про гарантування оплати навчання", - каже Gazeta.ua менеджер з питань вищої освіти закордоном International House Kyiv Тетяна Руда.

Не меншу вагу мають правильно оформлені документи. Найчастіше на навчання за кордон їдуть через освітні агенції. За 5 тис. грн там консультують абітурієнтів, допомагають обрати вищий навчальний заклад і вступити на обрану спеціальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українські абітурієнти виїжджають за кордон

"У вартість послуги входить не лише підготовка документів для вступу. Це й оформлення необхідних паперів для банку, посольства, страхової компанії, перевізника й для поселення в гуртожиток. До обов'язків таких компаній також належить допомога в отриманні візи. Це супровід студента у посольство або подача документів замість нього, якщо правила установи дозволяють подання третьою особою", - розповідає Gazeta.ua менеджер освітніх програм агенства Karandash Ірина Білуха.

За кордоном навчаються близько 60 тис. українських студентів. Найчастіше їдуть у Польщу, Німеччину, Чехію, Канаду, Нідерланди та Велику Британію. У Європі найдешевше навчатися у Фінляндії. Тут рік навчання коштує від 100 тис. грн. Найдорожчі програми у Британії (від 330 тис. грн), Італії (від 400 тис. грн), Австрії (від 440 тис. грн) та Швейцарії (від 600 тис.грн). Рік навчання у США та Канаді у середньому обійдеться 300-350 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Навчання за кордоном: як вступити до іноземного вузу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути