пʼятниця, 28 липня 2017 16:25

Назвали 10 найпопулярніших університетів серед абітурієнтів

Назвали 10 найпопулярніших університетів серед абітурієнтів
Перше місце у рейтингу університетів незмінно — за КНУ ім.Т.Шевченка.Фото: ICTV

У Міністерстві освіти і науки України назвали список найпопулярніших серед абітурієнтів університетів. Перше місце незмінно — за Київським національним університетом ім.Т.Шевченка.

Рейтинг вузів формували за кількістю поданих заяв у вищий навчальний заклад. Так у КНУ ім. Т. Шевченка надійшло 58 574 заяв. Друге місце за популярністю посів Львівський національний університет ім. І. Франка. Вступити до нього захотіли 48 878 випускників шкіл. Третю сходинку з показником — 47 348 заяв зайняв Національний університет "Львівська політехніка".

Далі місця розподілили так:

4. Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського" (42 981 заява);

5. Київський національний торговельно-економічний університет (34 097);

6. Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича (30 735);

7. Національний авіаційний університет (27 597);

8. Харківський національний університет ім. В. Каразіна (27 276);

9. Національний педагогічний університет М. Драгоманова (26 271);

10. Державний вищий навчальний заклад "Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана" (24 163).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто не встиг - той стане студентом наступного року

"Усі ці рейтинги - досить відносні. І в принципі їхні лідери не змінилися за останні роки. Приємно, що серед них є регіональні університети. Бо опоненти закидали, що широкий конкурс не дасть можливість регіональним університетам отримати достатню кількість абітурієнтів. Це не так. Якщо університет працює якісно, то навіть якщо він у регіоні, до нього йдуть вступники. Яскравий приклад цьому — ЛНУ ім. І. Франка, який на другому місці після КНУ ім. Т. Шевченка", - заявила під час брифінгу міністр освіти Лілія Гриневич.

79% молодого населення України отримують вищу освіту. Україна посідає 10-12 місце у світі за кількістю людей з вищою освітою. Більшість із них навчаються на державній формі і отримують стипендію. Про це заявив заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець

Зараз ви читаєте новину «Назвали 10 найпопулярніших університетів серед абітурієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі