середа, 26 липня 2017 10:50

Хто не встиг - той стане студентом наступного року

Хто не встиг - той стане студентом наступного року
Сьогодні абітурієнти дізнаються, чи допустили їх до конкурсу у вузах Фото: РБК-Україна

Сьогодні абітурієнти виходять на фінішну пряму на шляху до здобуття вищої освіти. Закінчується термін подання заяв вступників.

Сьогодні майбутні студенти можуть перевірити в особистих електронних кабінетах статус поданих заяв та те, чи коректно зазначена у них інформація.

Усі заяви, які абітурієнти надіслали до вузів більш, ніж три дні тому, працівники приймальних комісій опрацювали до 10:00, повідомляють у Міністерстві освіти і науки України. Після цього у кабінетах вступників має з'явитися статус "допущено до конкурсу" або "відмовлено".

Заяви, які надходитимуть сьогодні, приймальна комісія опрацює 27 липня до 18:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступники мають три дні на перевірку даних

У МОН також повідомили, що абітурієнти зареєстрували майже 159 тис. особистих кабінетів. Через них вони подали 1 млн 43 тис. заяв. Загалом на всі освітньо-кваліфікаційні рівні – молодшого спеціаліста, бакалавра, магістра – надійшли 1 млн 656 тис. 625 заяв.

Також у Міносвіти нагадують, що 26 липня усі вступники, які не змогли подати електронні заяви, можуть надіслати їх у паперовому вигляді – незалежно від того, реєстрували вони особистий кабінет чи ні. Паперові заяви також опрацюють у приймальних комісіях і внесуть до єдиної бази.

У Міносвіти запустили мобільний додаток "Особистий електронний кабінет вступника". Відтепер кожен майбутній студент може зареєструватися в електронному кабінеті вступника через смартфон. За допомогою додатку абітурієнти зможуть слідкувати за змінами в статусі своїх заяв і за результатами конкурсів у вузах. А також дізнатися список дисциплін та інформацію про приймальну комісію; отримають інформування про результати конкурсу. Сервіс доступний для користувачів операційної системи Android, а також в магазині додатків App Store. Щоб скористатися ним, вступнику необхідно ввести логін та пароль особистого електронного кабінету.

Зараз ви читаєте новину «Хто не встиг - той стане студентом наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути