четвер, 10 серпня 2017 14:03

Скільки коштує зібрати дитину у перший клас

Скільки коштує зібрати дитину у перший клас
Ціни на шкільне приладдя та форму різняться у залежності від виробника, місця покупки та регіону. Фото: U24.

Менше місяця залишилося у батьків, аби зібрати дитину до школи. Ціни на шкільне приладдя та форму різняться залежно від виробника, місця покупки та регіону. Крім того, батьки часто замовляють речі в європейських та американських інтернет-магазинах. Серед найпопулярніших сайтів одягу - англійські George, SportsDirect, Next. Канцелярію часто купують на сайті чеського виробника KOH-I-NOOR чи американського Crayola. Так, у середньому дитяча сорочка коштує $2,5, штани - $4, спідниця - $3, спортивний костюм - $5-6. Іноземне канцелярське приладдя майже удвічі дешевше, ніж в Україні.

Gazeta.ua запитала батьків, у скільки їм обійшлося зібрати першокласників до школи.

Оксана Кривоносенко, 33 роки, Харків:

"Витратили майже 7 тисяч гривень. Найдорожче коштує форма. За спідничку, піджак, штани, пару однотонних блузок, колготки та шкарпетки виклала 2500 гривень. Спортивний костюм - 500 гривень. Взуття - близько тисячі. Увесь одяг одеського виробника SMIL. Ортопедичний рюкзак німецького бренда Kite коштував 1000 гривень. За канцелярські товари віддали більше 500 гривень. Зошити-прописи з письма, математики, читання, природознавства та основ здоров'я обійшлися у понад 300 гривень".

Евдокія Маркевич, 35 років, Шепетівка (Хмельницька область):

"Зібрала доньку до першого класу за 5 тисяч гривень. Одяг купувала в інтернет-магазинах. Форма українського виробника (сарафан, жилетка, спідниця, штани) коштує 2,5 тисячі. Ортопедичний рюкзак вдалося купити зі знижкою за 400 гривень у місцевому магазині. З канцелярії купили найнеобхідніше: 10 зошитів у клітинку, 10 - у косу лінію, пенал, ручки, альбом для малювання, фарби кольорові олівці та фарби. Шкільне приладдя коштувало 500 гривень".

Для дитини обираю закордонні марки

Тетяна Янчук, 38 років, Київ:

"Одяг для доньки купувала у магазинах на Дарниці. Шкільна форма турецького виробника. Вона, на відміну від української, якісніша, моделі кращі. Сарафан, спідничка, піджак і три блузки коштували 5700. Спортивний костюм іспанської фірми Mayoral придбали зі знижкою за 800 гривень. Ортопедичний рюкзак Kite - за тисячу. Загалом за одяг і канцелярські товари виклали більше 8 тисяч гривень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивчене на уроці школярі застосовуватимуть у побуті - фахівець

Анна Пахомова, 30 років, Кременчук (Полтавська область):

"У мене великий досвід економити. Можу промоніторити десяток магазинів щодо вартості одягу та канцтоварів. Із сімейного бюджету витратили 2,5 тисячі гривень, аби зібрати дитину у перший клас. Форму купувала неповністю. Блузка коштує 250 гривень, жакет - 400, штани - 300, сарафан - 130, туфлі - 350 гривень. Кросівки придбала за 200 гривень. На одну годину фізкультури в тиждень - достатньо. Ортопедичний рюкзак обійшовся у 650 гривень. Фарби, олівці, фломастери, пластилін, кольоровий папір і картон, альбоми, зошити, ручки - 170 гривень. Середня вартість зошита 1-3 гривні. На перший час цього вистачить. Не варто набирати багато всього. Потреба може змінитись".

Марина Сердюк, 28 років, Хмельницький:

"Готувати сина до школи почала із зими. Купувала все не у сезон, бо тоді на багато товарів з минулих колекцій є знижки. Так, придбала німецький ранець Kite за 560 гривень. Це наполовину дешевше, ніж у передшкільний сезон. Ручки та олівці купувала по 2-3 гривні. Зошити - 5 гривень. Кольорові олівці та фломастери обійшлися у півсотні гривень. За моїми підрахунками, на канцелярії зекономила більше тисячі гривень. Щоправда заощадити на одязі та взутті не вдалося. Таке треба купувати перед школою - за літо дитина добряче підростає. Утім на місцевому ринку вдалося вкластися у майже 3 тисячі гривень".

Купувала все не у сезон, бо тоді на багато товарів з минулих колекцій є знижки

Наталія Петрів, 30 років, Івано-Франківськ:

"Збираю дівчинку у перший клас. Повністю форму не купувала. Сарафан, спідничка та штани у середньому коштують по 300 гривень. Спортивний костюм - 400-500 гривень. Кросівки зі знижкою обійшлися у 200 гривень. Рюкзак, пенал та сумку для спортивного одягу замовила в інтернеті. Навіть з урахуванням пересилки це вийшло значно дешевше, ніж у магазинах. За все заплатила 955 гривень. Канцтовари - близько тисячі".

Діана Дмитрова, 35 років, Житомир:

"Збирати сина до школи почала весною. Тоді на шкільне приладдя менший попит. Багато товарів можна купити зі знижкою. Рюкзак купила за 500 гривень. Канцелярія обійшлася десь у 500-600 гривень. Шкільна форма перейшла у спадок від старших братів. Взуття купувала навесні".

Анна Олійник, 27 років, Кривий Ріг:

"На дитячому одязі економити не варто. Для дитини обираю закордонні марки. Одяг іноземного виробника у нас не дешевий. Тому замовляла його на британському сайті Next. Це у рази дешевше, ніж купувати ці самі речі в Україні. За самостійно зібрану форму англійського виробника заплатила трохи більше двох тисяч гривень. Штани обійшлися в 243 гривні, набір з 2 сорочок - 304, ремінь - 182, набір з 2 футболок поло - 213, парусинові туфлі на змінку - 152, туфлі шкільні - 912, джемпер - 243 гривні. Іноземне канцелярське начиння у майже удвічі дешевше, ніж його покупка в Україні. Так, рюкзак замовила за 450 гривень на американському сайті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсутність оцінок у початковій школі - світова практика - фахівець

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує зібрати дитину у перший клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі