пʼятниця, 30 червня 2017 15:21

Вивчене на уроці школярі застосовуватимуть у побуті - фахівець

Вивчене на уроці школярі застосовуватимуть у побуті - фахівець
Міністерство освіти і науки оновили нові навчальні програми для учнів 5-9 класів. Зміни торкнулися 40 програм. Фото: hello-ng.ru

Міністерство освіти і науки оновило нові навчальні програми для учнів 5-9 класів. Зміни торкнулися 40 програм.

Під час їхнього створення фахівці керувалися ключовими компетентностями нової української школи. Вона стартує з вересня наступного року.

Основний елемент, який стосується усіх оновлених програм, - практичні навички школярів. Відтепер учні знатимуть, як у повсякденному застосувати вивчене на уроці, розповідають фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсутність оцінок у початковій школі - світова практика - фахівець

"Оновлення програм відбувалося в межах чинного державного стандарту. У програмах не просто деякі теми забрали, а інші додали. Важливо, що змінилася сама структура. Під час розробки акцентували на отриманні учнями практичних навичок та умінь. Після вивчення теми школярі повинні не тільки отримати нові знання, а й уміти застосувати їх у повсякденному житті. Це важливий елемент компетентнісного підходу, який лежить в основі нової української школи", - розповідає Gazeta.ua експерт аналітичного центру CEDOS Ірина Когут.

Досягти необхідних змін вдалося завдяки відкритості обговорення. У ньому взяли участь понад 1200 дописувачів. Вони залишили більше 10 тис. пропозицій.

Міносвіти оприлюднило оновлені навчальні програми. Головні зміни – орієнтація на результат навчання, а не на зміст, впровадження компетентнісного підходу та наскрізних змістових ліній. Розробляючи програми, фахівці враховували ключові компетентності нової української школи. Це - "Здоров'я і безпека", "Підприємливість та фінансова грамотність", "Громадянська відповідальність" і "Екологічна безпека та сталий розвиток".

Зараз ви читаєте новину «Вивчене на уроці школярі застосовуватимуть у побуті - фахівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути