вівторок, 15 серпня 2017 14:11

Чому США та Канада популярні серед українських студентів

Чому США та Канада популярні серед українських студентів
Вартість навчання у Канаді та США в середньому починається від 14 тисяч доларів за рік. Фото: rakhivnews.in.ua.

Щороку до США та Канади на навчання виїжджають близько 1,5 тис. українців. Ці країни на другому місці після Польщі за популярністю серед студентів, кажуть фахівці.

"Вартість навчання у Канаді та США в середньому починається від 14 тисяч доларів за рік. Найпопулярніші спеціальності серед українців: бізнес, комп'ютерні науки, сфера гостинності та маркетингу. Останнім часом ці країни приваблюють наших студентів знижками на навчання та стипендіальними програмами. Обрану спеціальність можна змінювати протягом навчання без втрати часу при зміні спеціалізації. В університетах роблять акцент на практичних навичках студентів. Багато програм включають обов'язкове оплачуване стажування у найкращих компаніях світу. Це дає перевагу при пошуку роботи", - розповідає Gazeta.ua директор відділу маркетингу освітнього агентства "Mudra. Освіта за кордоном" Олександра Карабіло.

У Канаді та США студенти мають можливість працювати протягом навчання. Це - 20 год. на тиждень під час навчання та 40 год. під час канікул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання за кордоном: як вступити до іноземного вузу

"Канадська та американська освіта також популярна через лояльну міграційну політику. Випускники канадських навчальних закладів мають право отримати робочу візу на термін, який дорівнює часу навчання", - каже фахівець.

Для виїзду в США і Канаду необхідний стандартний пакет документів для навчання за кордоном. Це виписка оцінок за останній рік, атестат, результати тесту з англійської мови, інформація про нагороди та відзнаки, мотиваційний лист, оплата навчання та студентська віза. Іноді необхідно скласти вступний тест до навчального закладу, каже Олександра Карабіло.

Найбільше українських студентів їде в Польщу. Там їх майже 17 тис. З цієї країни українські студенти мають найменше відмов. Вартість навчання у Польщі стартує від €1500.

Зараз ви читаєте новину «Чому США та Канада популярні серед українських студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути