середа, 19 квітня 2017 14:23

Заборонять імпорт російського вугілля

Заборонять імпорт російського вугілля

Міністерство енергетики та вугільної промисловості ініціює заборону імпорту російського вугілля. Натомість пропонує ввезення вугілля зі США, повідомляє ТСН.

"Ми виграємо близько 60 відсотків з логістики. Вони готові давати 300-350 тисяч тонн на місяць, за рік це 3,5-4 мільйонів тонн", - заявив глава відомства Ігор Насалик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нестача вугілля спричинила закриття теплових електростанцій

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що через дефіцит вугілля антрацитної групи Україна має його імпортувати з різних країн, за винятком країни-агресора Росії. Він зауважив, що Україна вже 501 день не імпортує російський газ і веде роботи з переобладнання ТЕС, які працюють на дефіцитному вугіллі. Ці станції переведуть на вугілля газових марок, яке видобувається в Україні.

3 квітня Україна розпочала контрактувати дефіцитне антрацитове вугілля з Південно-Африканської Республіки та інших країн. Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує заборонити ввезення вугілля з Росії. Йдеться про дефіцитну антрацитну групу, яку видобувають на непідконтрольній території України.

Зараз ви читаєте новину «Заборонять імпорт російського вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути