четвер, 18 жовтня 2012 14:04

Вінницький музей грошей зберігає гривню, подаровану Ющенком та Порошенком
13

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

У Вінниці запрошують на безкоштовні екскурсії до музею грошей, який працює при Вінницькому національному торгововельному-економічному інституті. Він розташований у 4 корпусі навчального закладу, що по Хмельницькому шосе.

"Кожен тиждень у нас по 4-5 екскурсій. Переважно школярі, наші студенти та майбутні слухачі інституту", - розповіла завідувач музеєм та викладач кафедри фінансів Олена Бохенко.

У музеї представлені близько півсотні купюр та монет різних часів та країн. Практично усі подаровані гостями та студентами закладу.

"Одна з найцінніших для нас - це один шилінг, який був випущений у 1949 році до 20-ї річниці від дня заснування українських націоналістів. Їх нам подарував Лесь Танюк. На сьогодні гроші ОУН-УПА - велика рідкість у грошових збірках колекціонерів. Оскільки такий білет, виявлений НКВС під час обшуку, міг коштувати власникові та його родині життя", - продовжила Бохенко.

Під час відкриття музею у 2001 році його відвідали Петро Порошенко та Віктор Ющенко.

"Вони подарували одну гривню. А Ющенко розписався на ній, і написав: "Щиро". Нещодавно на екскурсію приходив Віталій Кличко. Експозиція йому дуже сподобалася, обіцяв щось подарувати. Виявляється, він у молодості також збирав гроші з різних країн світу. Туди, куди їздив на чемпіонати. Але, й досі нічого так і не передав", - зауважила Бохенко.

Експонати у музеї грошей оцінюють у десятки тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Вінницький музей грошей зберігає гривню, подаровану Ющенком та Порошенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі