середа, 05 вересня 2012 17:33

Ліжко Наполеона і трон Олександра І - відкрили музей війни 1812 року
15

Колесо обозу похідної кухні Наполеона
Фото: Фото: ИТАР-ТАСС
Експозиція "Мундири наполеонівської армії"
Перша детальна карта Російської імперії

Музей, присвячений 200-річному ювілею Вітчизняної війни 1812 року, відкрився 2 вересня в центрі Москви на площі Революції. Організатор експозиції - Державний історичний музей (ДІМ). Як відзначають в ДІМ, нова експозиція "відображає передісторію десятирічного протиборства Росії і Франції до 1812 року, представляє  музейний образ" самої Вітчизняної війни і періоду звільнення Європи під влади Наполеона, зачіпає особливу тему "переживання війни" та пам'яті про неї".

Гості музею зможуть побачити більше двох тисяч експонатів. Уніформа і озброєння ворожих сторін, раритетні карти і документи, предмети декоративно-прикладного мистецтва і військового побуту дозволять відвідувачам поринути в атмосферу війни 1812 року.

Одна з особливостей нового музею - інтеграція в експозицію мультимедійної інформаційної системи, яка включає в себе інтерактивні поля битв, анімаційні та ілюстровані карти основних військових кампаній, видовищні і пізнавальні відеоролики до кожного розділу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наполеон писав англійською з помилками

Спочатку "Музей 1812 року" створювався з громадської ініціативи в період підготовки до широкого відзначення 100-річчя Вітчизняної війни 1812 року. У 1909 році в Московському Кремлі і в 1912 році в залах Історичного музею були відкриті дві великі ювілейні виставки, присвячені епосі наполеонівських воєн. Значна частина унікальних експонатів залишилася в фондах Історичного музею і зараз постане перед публікою знову.

Новий музей розташувався у спеціально зведеному двоповерховому павільйоні особливої ??конструкції з експозиційною площею близько 2 тис кв метрів, виконаному в архітектурної майстерні під керівництвом Павла Андрєєва.

Потрапити в музей можна через центральний під'їзд будинку колишньої Міської думи, вибудуваної за проектом Дмитра Чичагова в 1889-1891 роках (згодом музей В. Леніна). Для широкої публіки новий музей відкриється завтра, 6 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Ліжко Наполеона і трон Олександра І - відкрили музей війни 1812 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути