неділя, 20 травня 2012 17:17

У Нацбанку відкрили музей грошей. Без паспорта не пустять
8

Фото: Фото: Володимир Мукан

У п'ятницю відбулося урочисте відкриття віртуальної екскурсії Музеєм грошей Нацбанку. Він знаходиться на столичній вул. Інститутській. Тепер із сайту банку можна оглянути музейну залу, всі експозиції та експонати.

Під час віртуальної екскурсії звучить голос екскурсовода, що розповідає про історію карбування грошових одиниць, знизу екрану виводиться текст про матеріал виготовлення, вагу та роки випуску.

"Розробка віртуальної екскурсії зайняла два місяці, - каже Михайло Скиба, керівник проектів компанії 3DTour. Він разом із колегами розробляв он-лайн-екскурсію. – Ми фотографували залу та експонати. Всі монети дуже різні, особливо у перших гривнях часів Київської Русі зміщений центр ваги, у металевих грошах початку нашої ери дуже крихкі грані. Тому ми розробили спеціальні тримачі під різні монети, щоб не пошкодити їх і якісно сфотографувати. Відзняли понад 200 монет і купюр, їх можна оглянути детально. Завдяки віртуальній екскурсії експонати можна розглядати у будь-яку годину доби, монети можна повертати, щоб побачити детально аверс або реверс, приближати. Особливо це корисно при розгляді одних із найменших монет у світі. У реальному музеї вони лежать за склом і різні орнаменти та узори важко розгледіти".

Реальну екскурсію Музеєм грошей проводять безкоштовно по середах і п'ятницях після 14:00. Перед екскурсією потрібно прислати запит у Нацбанк. Оскільки Національний банк – це стратегічний об'єкт, то про бажання відвідати музей треба попереджати заздалегідь. Для проведення екскурсії слід написати лист-заяву в Нацбанк на бланку установи, від якої є охочі піти в музей. Це мають бути повнолітні люди. Із собою треба мати паспорт.

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку відкрили музей грошей. Без паспорта не пустять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути