середа, 04 квітня 2012 18:13

Відкрили перший в Україні музей звуку

  Попрощатися з Оксаною Макар 31 березня на кладовище в селі Шевченково на Миколаївщині прийшло близько 400 людей. Її поховали поряд із меморіалом загиблим воїнам під час Другої світової війни
Попрощатися з Оксаною Макар 31 березня на кладовище в селі Шевченково на Миколаївщині прийшло близько 400 людей. Її поховали поряд із меморіалом загиблим воїнам під час Другої світової війни

Субота, 31 березня, 13.29

Тетяна Суровицька, 41 рік, стоїть на кладовищі села Шевченкове на Миколаївщині перед могилою доньки 18-річної Оксани Макар. Дивиться, як яму з труною закидають землею троє чоловіків. Люди, які прийшли попрощатися з Оксаною - близько чотирьох сотень - уже розійшлися. Очі Тетяни заплакані, вона щось беззвучно промовляє до доньки. Оксану зґвалтували 9 березня, потім придушили й непритомну намагалися спалити. Вона померла в лікарні за 20 діб. До Тетяни підходить мер Миколаєва 63-річний Володимир Чайка.

- Мы должны думать о будущем наших детей, - стиха говорить. - Пример Оксаны должен напоминать, что и с тобой может такое случиться. Еще раз сочувствую.

Міський голова радить перерахувати частину отриманих від благодійників на лікування Оксани 1 473 000 гривень на громадські потреби. Тетяна Суровицька слухає, дивлячись на могилу. Нічого не каже. Кладе червоні троянди. За кілька метрів - меморіал воїнам, загиблим під час Другої світової війни. Поблизу - могили загиблих афганців. Поховати Оксану Макар поряд із солдатами спільно вирішили обласне й районне керівництво

А в цей час:

Львів'янин Петро Кушнерук, 29 років, під'їжджає автомобілем Opel Astra до станції технічного обслуговування.

- Хлопці, поміняйте мені назад шини, - витягує з багажника колеса. - Двох тижнів не минуло, як міняв "зиму" на "літо". Думав, буде вже тепло, чого дорогу гуму стирати. Зранку глянув прогноз - сніг на всі вихідні. А мені в понеділок в Олесько їхати. Ніби й недалеко - 80 кілометрів, але страшно на лисій гумі в дорогу. Я раз через таке в рів злетів.

- То ви не перший міняєте, у нас зранку вже був такий клієнт, - каже майстер. - Так матюкався на жінку, бо то вона його заставила шини міняти. А то ж витрати - 150 за заміну на зимові, а потім знову стільки за літні.

27 претенденток на звання "Міс Україна" репетирують дефіле в купальниках у столичній Національній опері. За 6 годин тут розпочнеться конкурс, в якому визначать, що Україну на світовому конкурсі краси представить харків'янка 21-річна Каріна Жиронкіна. Її параметри 86-61-91, вага - 57 кг при зрості 177 см. Моделлю працює з 13 років.

Корону Каріні одягне хлопець, який винесе її на сцену. Хоча спеціально для цього підніметься модель 26-річна Бар Рафаелі, суддя конкурсу.

- Титул "міс" багато значить. Міс в п'ять разів піднімає свої гонорари за дефіле в дизайнерів, після перемоги її засипають всякими контрактами, - каже переможниця "Міс Україна-2011" 19-річна Ярослава Куряча.

У кримському місті Керч 38-річний Олександр Мітюра заходить у двокімнатну квартиру. Назустріч вибігає син Данило, 4 роки. Чоловік 19 місяців не бачив його та дружину, 34-річну Ганну.

- Папа, ты вернулся! - вигукує хлопчик, батько плаче.

У кімнаті накритий стіл. Мати Олександра закоптила бичків та засолила оселедців. За цими стравами чоловік скучив у грецькій тюрмі. В серпні 2010-го він влаштувався механіком на судно "Генерал Аршинцев". Рік тому влада Греції його та ще дев'ятьох членів екіпажу звинуватила в контрабанді цигарок. Тримали під арештом. 10 березня виправдали всіх, окрім капітана. Його ув'язнили на шість років.

У Полтаві на Центральному ринку до 72-річної Світлани Гаврилюк, яка торгує пиріжками, підходить 40-річний Володимир. На ньому подерта чорна шкірянка поверх пожмаканої картатої сорочки. Жінка дає йому смажений пиріжок із картоплею.

- Майже кожен день його підгодовую, - каже. - Вова трохи розумово відсталий. Ходить Полтавою, попрошайнічає. Матір давно померла, а старші брати хату забрали. Нікому не нужен. Мені його жаль, бо сама мала сина. Але заболів на цукровий діабет і помер. Пиріжками стала торгувать, щоб йому на ліки заробити. З горя сама на діабет заболіла. Пенсія 800 гривень. То мушу пиріжки продавати і таблетки купувать. Інакше не вижила б.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Кілька років чекав на зручну пару взуття найвищий чоловік США 29-річний Ігор Вовківінський. До штату Міннесота приїхав з України 7-річним. Ігор має зріст - 2,34 м. Причина - у пухлині гіпофіза. Вовківінський не знає розміру своєї ноги. Чоботи йому пошили у приватній майстерні, повідомляє американський телеканал CBS.

Єреван приймає популярну в Україні стриптизерку вірменського походження Вардануш Мартіросян. Варда, або Чорний ангел - під такими сценічними іменами вона виступає - приїхала в компанії співака Віталія Козловського. Підспівує на його виступах. Першість серед українських стриптизерок виборола 2004-го, розповідає громадське радіо Вірменії.

Побільше українських гравців планує запросити В'єтнамська федерація волейболу. Усе через Олексія, з команди Sanest Khahn Hoa. "Він - волейболіст міжнародного класу. Його присутність надихає всіх нас", - каже гравець команди Нго Ван К'єу в інтерв'ю сайту VietNam Net. Прізвище українця - Гатін - у в'єтнамській пресі не згадується.

 

В Одесі відкрили перший в Україні музей звуку. Виставка містить колекції грамофонних і вінілових дисків, радіоприймачів, старовинних грамофонів і мікрофонів, довоєнних програвачів. У музеї можна придбати ексклюзивні аудіосувеніри, які виготовлять фахівці студії звукозапису.

На 3,4% зросла вартість квитків у купейних вагонах із 1 квітня. На стільки ж підвищиться з 1 липня та з 1 жовтня. Ціни на проїзд у СВ і плацкарті не змінилися.

У нових швидкісних потягах виробництва Hyundai Rotem та Skoda Vagonka пасажири харчуватимуться, як у літаках. У першому та другому класі даватимуть ланч-бокси, для другого класу також передбачений економ-ланч.

 

"Доводиться співпрацювати з олігархами. Це така форма конформізму, якщо чесно. Я чудово розумію, що на цих грошах - кров, піт і сльози українських платників податків"

Сергій ЖАДАН, письменник, про фінансування українськими олігархами культурних проектів

 

647

гривень коштує бюджету один підручник з української мови для 1 класу для шкіл із навчанням польською мовою. Його автором є професор Ольга Хорошковська, мати першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського. Найдешевший підручник для першокласників, який куплять цього року, - з англійської мови для загальноосвітніх шкіл. Коштує він 10 грн 81 коп.

 

 

Конституцiйний суд перенiс на пiвроку термiни декларування депутатами й держслужбовцями своїх витрат. Ось вони, обіцяні податкові канікули.

За даними Держкомстату, тільки 5 відсотків українців правильно відповіли на запитання: "Чи любите ви нашого президента?"

Рейтинг Януковича підтверджує, що він виправдовує недовіру народу.

 

Зараз ви читаєте новину «Відкрили перший в Україні музей звуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути