четвер, 18 жовтня 2012 12:52

З індійського музею вкрали трон та 40-кілограмову парасольку

З індійського музею вкрали трон та 40-кілограмову парасольку
Фото:ИТАР-ТАСС

В Індії пограбували королівський музей міста Рева в штаті Мадхья-Прадеш, з якого винесли експонати на суму до ста мільйонів доларів. Пограбування сталося вночі 17 жовтня.

За даними індійської телекомпанії, в музей проникли кілька грабіжників (їх точне число з'ясовується), які застрелили охоронця і вкрали цінності. На даний момент встановлюється вартість вкрадених об'єктів, проте вже відомо, що з музею зникли 40-кілограмова срібна парасолька, королівський трон, золота лампа, три срібні лампи, револьвери, а також святкові попони для слонів.

Поліція припускає, що одним із співучасників пограбування був службовець музею. Інші подробиці злочину поки невідомі.

Королівський музей в Реві, що розташовується на території міської фортеці, знаходиться в 500 метрів від поліцейської дільниці. З 1617 року до здобуття Індією незалежності в 1948-му місто було столицею князівства Рева. У музеї, зокрема, зберігаються зброя, прикраси і скарби, що належали місцевим правителям.

Зараз ви читаєте новину «З індійського музею вкрали трон та 40-кілограмову парасольку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі