середа, 17 жовтня 2012 14:54

Національний художній музей протестує проти свого директора через записи у блозі

 
Колектив Національного художнього музею України учора оголосив протест проти виконуючого обов'язки директора музею Тетьяни Миронової. Вони прийшли на роботу у пов'язках з написами "протестую" та у холі музею виставили плакат зі своїми вимогами. Про це розповіла Наталя Михайлова, співробітник відділу зв'язків з громадськістю.

"Ми не підтримуємо кандидатури Татьяни Миронової, як директора музею. Поштовхом до протесту став її блог, в якому було висунуто звинувачення в адрес співробітників музею. Присвоїла чужі здобутки, які були зроблені не під час її роботи в музеї, а до неї. Вважаємо, що така людина не може бути директором національного музею. Але запевняю, протест ніяк не вплине на роботу. Учора ми написали відкритий лист до Міністра культури Михайла Кулиняка в якому пояснили нашу позицію" - розповіла вона.

Виконуючою обов'язки директора музею, Татьяну Миронову призначили в квітні. За її словами, коли вона прийшла у музей, то він був у плачевному стані, не працювала сигналізація, будівля знаходилась в аварійному стані.

"Я можу собі дозволити організовувати успішні арт-проекти в Україні та світі, просто як Тетяна Миронова. Але як киянка, як українка, як громадянка, я не можу спокійно дивитися на те, що відбувається з головним музеєм країни сьогодні, як його потихеньку намагаються розікрасти, зруйнувати і створити навколо каламутну водичку, в якій добре зникають картини і важливі документи, псуються ікони, падають скульптури з фасаду, виходить з робочого стану пожежна сигналізація" - каже вона.

Сьогодні в музеї зберігаються 40 000 робіт українських майстрів. Їх загальна вартість перевищує 50 мільйонів доларів.

Попереднього директора музею Анатолія Мельника зняли 5 квітня, через невиконання планових показників відвідуваності. Сам екс-директор вважає, що його звільнення пов'язане зі зникненням двох картин художника Миколи Глущенка, які експонувались у будівлі Кабінету Міністрів України.

Зараз ви читаєте новину «Національний художній музей протестує проти свого директора через записи у блозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі