четвер, 19 липня 2012 13:56

У США знайшли картину Матісса, зниклу у Венесуелі

У США знайшли картину Матісса, зниклу у Венесуелі
"Одаліска в червоних шароварах". Фото: ntv.ru

Агенти ФБР в американському штаті Флорида заарештували чоловіка і жінку, які намагалися продати картину Анрі Матісса "Одаліска в червоних шароварах", яка була вкрадена з музею столиці Венесуели Каракаса в 2002 році, повідомляє в четвер телеканал CNN з посиланням на представників прокуратури.

Житель міста Майамі Педро Антоніо Маркелл Гусман (Pedro Antonio Marcuello Guzman) і мексиканка Марія березня Еліза Орнеласа Ласо (Maria Martha Elisa Ornelas Lazo) намагалися продати картину Матісса, оцінену в три мільйони доларів, всього за 740 000, не приховуючи, що полотно вкрадене. Потенційні покупці "Одаліски" виявилися співробітниками ФБР, які й заарештували зловмисників.

У середу затриманим були офіційно пред'явлені звинувачення у зберіганні та транспортуванні краденого предмету мистецтва. У разі визнання винними їм загрожує до десяти років тюремного ув'язнення, зазначає CNN.

Картина Анрі Матісса "Одаліска в червоних шароварах", що зберігалася в художній галереї Нью-Йорка, в 1981 році була перевезена до Венесуели і продана Музею сучасного мистецтва Каракаса. Зникнення експоната виявили в 2003 році, коли після розслідування стало зрозуміло, що замість оригіналу в музеї вже рік висить підробка.

Як повідомляє CNN, уряд Венесуели "почали вживати заходи щодо якнайшвидшого повернення" картини в Каракас, зробивши запит у ФБР офіційне підтвердження того, що полотно знайшлося.

Зараз ви читаєте новину «У США знайшли картину Матісса, зниклу у Венесуелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі