неділя, 24 лютого 2019 21:45

Українською видадуть найпопулярніше польське фентезі сучасності

Автор: facebook.com
  Українською видадуть цикл фентезі-творів "Оповідки Меекханського прикордоння" польського письменника Роберта М. Вегнера
Українською видадуть цикл фентезі-творів "Оповідки Меекханського прикордоння" польського письменника Роберта М. Вегнера

Українською вийде цикл фентезі-книжок "Оповідки Меекханського прикордоння" польського письменника Роберта М. Вегнера. Серію творів про вигадану імперію Меекхан випускатиме видавництво "Рідна мова".

Дія розгортається у вигаданому світі, який за рівнем розвитку приблизно відповідає європейському Середньовіччю. Могутньою імперією Меекхан керують імператор та аристократія, а служать їй гільдії чаклунів. Люди навчилися підпорядковувати магію, яку називають Силою. Її використовують у повсякденному житті - для заклинання погоди, під час воєнних дій, для виготовлення магічних предметів. Також існують численні боги, які можуть вселятися в людей і тварин.

"Це найамбітніший і найуспішніший фентезійний цикл після "Відьмака" Анджея Сапковського, - каже письменник Володимир Арєнєв. - Незвичайний і за структурою, і за антуражем, і за стилістикою. Перші два томи – це чотири сюжетні лінії, окремі історії різних людей, чиї долі поступово переплітаються. Їх можна читати як самостійні, та вже починаючи із третього тому ці лінії міцно пов'язані одна з одною і подієво, і тематично. Це світ, не схожий ані на світи Сапковського, ані на будь-які інші твори сучасних польських авторів. Історії часом похмурі, часом іронічні, з епічним розмахом, але живими персонажами.

У Польщі цикл Вегнера користується надзвичайною популярністю, повісті з перших томів та наступні романи відзначені престижними преміями імені Януша Зайделя та Єжи Жулавського".

Польською першу книжку серії "Оповідки Меекханського прикордоння" видали 2009 року. На сьогодні цикл складається з п'яти томів. Перші два - це збірки повістей. Наступні три - романи.

В Україні перший том вийде наприкінці весни. Перекладач - Сергій Легеза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія напала на Польщу

Українською також видадуть американський комікс "Моторошні пригоди Сабріни" від сценариста Роберто Аґіре-Сакаси та художника Роберта Гака. Твір про юну відьму Сабріну Спелман випустить Other Comix - підрозділ видавництва UA Comix.

Зараз ви читаєте новину «Українською видадуть найпопулярніше польське фентезі сучасності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі