середа, 21 вересня 2011 21:40

Російська книга витісняє українську - видавці

Російська книга витісняє українську - видавці

Нещодавно на "Форумі видавців" відбувся круглий стіл на тему "Чи житиме українська книга?".

Розмірковували над цим питанням Дмитро Капранов, Інна Кузнецова, Василь Гутковський, Галина Гнидюк та Ігор Миклушка.

Учасник круглого столу Дмитро Капранов вважає, що українську книгу вже стільки разів ховали, що це стало просто зайвим приводом для зустрічі й обговорення цього питання.

Серед основних проблем української книги, які потребують вирішення, учасники бачать у тому, що електронна книга витісняє друковані видання. Велика кількість видавців турбується через стрімке зростання кількості електронних книг, адже це загрожує зменшенням попиту на друковані видання, а отже українське книговидання стане ще менш прибутковим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Братів Капранових намагалися пограбувати російські дальнобійники

Ігор Миклушка цілком переконаний, що розвиток книжки тісно пов'язаний із новітніми технологіями, а видавці мають сміливо їх використовувати – співпраця з електронною книжкою дозволить розвиватись українському книговиданню.

На думку учасників круголого столу, російська книжка витісняє українську. Асортимент російської книги значно ширший за український.

Крім того, існують проблеми і з доступністю книжки. Книговидання стає дедалі дорожчим через витратні матеріали та гідну оплату інтелектуальної праці людей, що працюють над книгою. Певні видання стають зовсім нерентабельними.

Зараз ви читаєте новину «Російська книга витісняє українську - видавці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі