пʼятниця, 21 березня 2008 17:45

На "Медвін" прибуло майже 300 видавництв

Книжковий ярмарок "Медвін: Книжковий світ-2008" із четверга триває у столичному університеті фізвиховання та спорту. До неділі тут відбудеться близько 150 презентацій. У двох виставкових залах свої книжки представляють майже 300 видавництв.

— "Медвін" відрізняється від столичного книжкового ринку Петрівки тим, що на останньому є всього близько ста найменувань українських книжок з тих п"яти тисяч, які видаються щорічно. На ярмарку ж ви зможете побачити їх усі, — каже один з організаторів виставки Едвін Задорожний, 60 років.

Цього року ярмарок присвятили Всесвітньому дню поезії, який відзначають 23 квітня. Окремий стенд біля входу до першої зали виділили для збірок поезій з різних видавництв. Поети Павло Коробчук, Іра Цілик, Мар"яна Савка й інші щодня читатимуть там свої вірші й роздаватимуть автографи. Відбудуться й автограф-сесії письменників Лариси Денисенко, Ірен Роздобудько, Ярослави Литвин, Андрія Кокотюхи.

— Субота стане днем дитячої книги, — розповідає Едвін Задорожний. — Презентуватимемо нові дитячі книжки видавництва "Грані-Т", влаштуємо різні конкурси та ігри. Дітей учитимуть малювати, ліпити з глини, робити ляльок із тканини.

На стенді літературного конкурсу "Коронація слова" 30-річний Альберт Логуш, син організаторів конкурсу, продає книжки переможців та цейлонський чай.

Такі книжки коштують від 600 гривень до 2,5 тисяч. Їх замовляють відомим людям

— Прийшов сюди, щоб удома не сидіти. Захотів батькам якось допомогти. Хоча я не знаю, скільки яка книжка коштує, — зазначає він. — З другом вирішили чай попродавати тут, справжній цейлонський. Мене, мабуть, за це батьки сваритимуть, але, врешті, що вони мені зроблять.

До стенда підходить літня жінка. Купує дві баночки чаю по 20 грн.

Видавництво "Книжковий рай" продає товсті книги на історичну тематику в шкіряних оправах з позолотою.

— Це все ручна робота, — пояснює менеджер Дмитро Шаров. — Такі книжки коштують від 600 гривень до 2,5 тисяч. Найчастіше їх замовляють на подарунок відомим людям. Купують і колекціонери.

Львівське видавництво "Кальварія" не захотіло брати участь у виставці.

— Це не вигідно, — стверджує їхня піарниця Ксенія Сладкевич, 36 років. — Ми спробували раз чи два. Прибутку майже не отримали. Тоді за найменший стенд заплатили 3 тисячі гривень, а книжок продали на 4 тисячі. Відвідуваність заходу низька, бо організатори майже не дають реклами. Це наша основна до них претензія.

Харківське "Фоліо" теж не виставило стенда.

— Ми не з"являємося на весняному "Медвіні", — каже піар-менеджер видавництва Завен Баблоян, 37 років. — За місяць у Харкові буде виставка, готуємося до неї. Не треба витрачатися на перевезення книжок до Києва. А всюди встигнути не можна.

Зараз ви читаєте новину «На "Медвін" прибуло майже 300 видавництв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути