середа, 28 лютого 2007 15:14

Хлопця із села Великий Кучурів Гришко повезе до Нью-Йорка

 

Тенор Володимир Гришко, 46 років, на початку весни повезе в концертний тур Україною молодих співаків — 17-річного Володимира Мельника та 20-річну Ганну Данилюк.

— Назву цей проект "Обличчя нової опери", — розповів Гришко на презентації в столичному готелі "Опера". — Гратиме президентський оркестр, у якому понад 50 музикантів. Їхатимемо в автобусах з моїм портретом. Заключний  концерт пройде в столичній опері. Квитки продаватимуть по 50–200 гривень.

Каже, що Віктора Мельника із села Великий Кучурів Сторожинецького району Чернівецької області повезе в один із найбільших оперних театрів світу — "Метрополітен опера" у Нью-Йорку.

— З Віктором нас познайомив Кузьма із групи "Скрябін", — згадує. — Вітя виграв один з телеконкурсів "Шанс". Ішов по Майдану, побачив "Караоке", прорвався на середину і своїм співом уразив усіх. Кузьма за нього — і до мене на дачу. Каже: "Послухай — це щось!". Тільки Вітя відкрив рот, три мої собаки перелякались і дременули за огорожу. Аж вікна затряслись.

Володимир Гришко пояснює, що для молодих співаків важлива підтримка старших:

— Колись я не вірив у себе. Але мій вчитель зі столичної консерваторії Володимир Тимохін помітив не лише мій талант, а й скромність і невпевненість. Якось ми зустрілися в коридорі консерваторії. Він узяв мене за лікоть і сказав: "Володю, якщо ти повіриш мені, твій голос змінить твоє життя". Загадково всміхнувся і пішов далі. А я лишився стояти вражений і думав, що б це значило.

Зізнається, що в оперному світі поширене інтриганство:

— Пласідо Домінго заздрив мені, хоча я і лауреат його гран-прі. Часто на збірних концертах я відчував на спині його льодяний погляд. Пласідо не любив мене, бо я — українець. Був би якийсь пакистанець, ставився б до мене інакше. Я вчу учнів не лише гарно співати, а й не заздрити та не плести інтриги, бо це вкорочує вік.

Скаржиться на постійну зайнятість:

— Через неї не маю часу на сім"ю. Дружину Тетяну роблю щасливою за 15 хвилин. Кажу їй усі відомі мені компліменти. Але і цей час у робочому графіку викроїти важко. Коли їду містом і бачу плакати з написом "Тату! Будь більше часу зі мною", мене тіпає. Здається, це кричать мої діти.

Зараз ви читаєте новину «Хлопця із села Великий Кучурів Гришко повезе до Нью-Йорка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути