вівторок, 15 березня 2011 09:32

Гайтана рекламуватиме книжки

Канадський письменник 55-річний Поль Янг приїде до Києва. На шостому книжковому ярмарку в столичному експоцентрі "Спортивний" він презентуватиме український переклад свого роману "Хижа". Ярмарок триватиме 7–10 квітня.

— Роман Поль Янг написав для своїх дітей, — розповідає керівник фестивалю християнської книги Тарас Бойко. — У книжці записав свої уявні розмови з Богом. Обійшов 20 видавництв, та йому всі відмовляли. Змушений був перший тираж видати за власний кошт. Ще 300 доларів витратив, щоб створити свій сайт. На його адресу почали надходити пропозиції від видавництв. Тепер книжка перекладена 37 мовами. Розпродано 15 мільйонів примірників у 40 країнах світу.

Поль Янг гостюватиме у Києві чотири дні.

— Зустрівся з ним восени. Тоді їздив у справах до штату Орегон. Кілька годин посиділи в кафе, говорили про творчість та Бога. На виставці Поль матиме дві зустрічі з читачами.

Ще показуватимуть фотовиставку "Зірки. З книжкою в серці".

— Цей проект ми проводимо спільно з бібліотекою для юнацтва, — розповідає голова благодійного фонду "Обдаровані діти — майбутнє України", екс-модель Влада Прокаєва, 40 років. — Коли починала працювати, мені дорікали: "Навіщо читати книжки в епоху електронних технологій?". Актор Володимир Горянський відповів: "А ви спробуйте прочитати Біблію в електронному варіанті". Усі зірки казали, що після цього проекту читатимуть більше.

Показуватимуть 29 фотографій зірок із книжками. Серед них співаки Віталій Козловський, Гайтана, Ані Лорак, Олександр Пономарьов.

— Хочемо комусь із них запропонувати озвучити мультфільм. На виставці його разом із дітьми робитимуть мультиплікатори зі студії "Червоний собака", — каже видавець 43-річний Дмитро Капранов.

Зараз ви читаєте новину «Гайтана рекламуватиме книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути