Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2012 14:08

Мідії засмажують із вершками й білим вином

Італійський шеф-кухар 47-річний Сальваторе де Віво народився у Неаполі. Готував страви для екс-прем'єр міністра Італії Сільвіо Берлусконі, американського режисера Френсіса Копполи. Вигадувати власні рецепти почав ще у 14 років. Зараз працює у ресторані "Да Вінчі Фіш Клаб" в центрі Києва.

"Я прихильник традиційних страв. Навіщо експериментувати, якщо усі відомі рецепти доведені до досконалості? В Італії до їжі завжди ставляться дуже серйозно. Спочатку обід, а потім усі інші справи", - жартує кухар.

Заходить на кухню, щоб приготувати свою фірмову страву — равіолі з морепродуктами. Каже, за екзотичними інгредієнтами не обов'язково їхати до Італії. В Україні усі складники страви можна купити у відділі заморожених продуктів супермаркету.

Наливає на велику сковорідку 60 грамів оливкової олії, мілко кришить зубок часнику. Чекає, поки масло стане гарячим, а часник шкварчатиме.

Для двох порцій ріже на великі шматки і висипає у сковорідку 80 грамів філе лосося, 40 грамів морських молюсків гребінців, по 40 грамів очищених креветок та мідій. Мушлі не знімає.

"Також додаю 40 грамів вонголе. Це молюски з міцною мушлею, дуже популярні у південних регіонах Італії. З них готують холодні й гарячі закуски, соуси. В Україні вони відомі як венгерки. На відміну від інших молюсків, вонголе не вирощують, а добувають лише у "дикому" водному середовищі. Венгерки ні в якому разі не можна їсти сирими, адже у морі вони пропускають через себе безліч бактерій. Але вареними - дуже смачні й корисні."

Засмажує морські продукти методом соте.

"У перекладі з французької це слово означає "стрибати". Коли смажу, різко піднімаю сковорідку, щоб інгредієнти "підстрибнули". Підкидаю їх 4 рази, за цей час морепродукти добре перемішаються і обсмажаться з усіх сторін.

На третій хвилині заливає 70 грамів білого сухого вина, 150 грамів рідких вершків. Засипає 2 грами дрібно покришеної петрушки і сіль на кінчику ножа. Перемішує великою ложкою і смажить ще протягом 5 хвилин.

У окрему каструлю заливає 300 грамів води, солить і доводить до кипіння. Засипає у киплячу воду равіолі — пасту у формі великих кілець. Варить 5 хвилин.

"За цей час равіолі стануть трохи твердуватими, але не жорсткими. Ми не перетримали їх на вогні, тому вони не розваряться. В Італії такий метод приготування називається "аль денте" — пасту треба ретельно жувати, бо вона тверда.

Зливає воду з равіолі, додає у них засмажені морепродукти й перемішує. Розкладає по тарілках і подає до столу.

 

Зараз ви читаєте новину «Мідії засмажують із вершками й білим вином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути