пʼятниця, 21 жовтня 2011 00:45

Мідії тушкують у білому вині

Автор: фото: ОЛЬГА КАМЄНЄВА
  Смажене на грилі філе тунця подають із руколою. Поливають вином із оливковою олією
Смажене на грилі філе тунця подають із руколою. Поливають вином із оливковою олією

Італієць 28-річний Вінченцо Барба, шеф-кухар столичного ресторану "Чірос Помодоро" готує для гостей неаполітанські страви. Для особливих наїдків замовляє продукти в Італії. Багато страв робить нашвидкуруч.

— Салат Селебріті готую для акторів і співаків. Для порції беру ціле авокадо, листя зеленого та червоного салату, 70 грамів сиру моцарелла, 100 грамів класичної італійської шинки парма, чотири помідори чері. Четверо яєць варю круто. Двоє ріжу взовж навпіл, решту — на маленькі шматки. Авокадо та моцареллу також кришу дрібно. Додаю мікс-салат, авокадо, яйця. Поливаю соусом та все перемішую. Для нього потрібні спеції з італійських трав, дві чайні ложки гірчиці, столова ложка оцту, вдвічі більше оливкової олії. Шинку парма ріжу тонкими пластинами, викладаю навколо салату. Прикрашаю також половинками яєць.

Вінченцо Барба пригощає гостей родинною стравою — мідіями по-неаполітанськи. Рецепт йому розповіла бабуся. На порцію бере дві мідії. Ретельно промиває, смажить на оливковій олії 5 хв. Коли випустять сік, додає 2 вичавлених зубці часнику, мелений перець, порізане стебло петрушки. Вливає півсклянки білого вина, солить і тушкує ще 5 хв., подає до столу з гірчицею і зеленню. Мідії смакують із грінками або як окрему страву.

— Українців дивує італійський соус пінцімоніо. Готую його до нарізаної моркви, селери, болгарського перцю. Можна додавати на свій вибір й  інші овочі. Смакують із ним як салат. Для самого соусу беру півсклянки оливкової олії, три столові ложки лимонного соку, 15 грамів оцту. Сиплю пів чайної ложки солі, дрібку перцю. 2 хвилини збовтую виделкою лимонний сік та оливкову олію до однорідної маси. Овочі їдять, умочуючи в соус.

Пропонує також варіант із пюре. Овочі перетирають у блендері, доливають олію та лимонний сік.

— Такий соус можна пити. Подаю його в мисочках або в чарках для горілки. Щоб прикрасити, ріжу овочі на довгі смуги та викладаю поряд. Якщо пінцімоніо подаю у склянках, напихаю нарізані овочі сторчма всередину. Соус добре доповнює смак м'яса та риби.

За 3 хв. готує тунець у червоному вині. Для порції смажить 200-грамовий шматок рибного філе на грилі. Тримає по хвилині кожен бік. Всередині тунець залишається рожевого кольору. Викладає шматки риби на тарілку. Прикрашає страву салатом руккола, викладає порізані помідори чері. Поливає соусом.

— Беру півсклянки сухого червоного вина, по дрібці гвоздики, солі і перцю. Додаю 2 ложки оливкової олії. Змішую і проварюю. Охолодженим поливаю рибу. Всі страви просто готувати вдома. До неаполітанських страв можна подавати лише вино. Їх не запивають пивом чи горілкою.

Зараз ви читаєте новину «Мідії тушкують у білому вині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути