"Швидкий і поживний сніданок — це не лише каша або бутерброд із чаєм, - впевнений киянин Дмитро Остахов, - Завдяки наявності практично в кожному супермаркеті запашного лавашу із нього можна приготувати безліч смачних страв. Лаваш — універсальний продукт для загортання різноманітних начинок". Пропонує готувати на сніданки лаваш із вишнею.
"Лист лавашу розстилаю на столі, ріжу на квадрати розміром близько 24 сантиметрів на сторону. Посередині і приблизно на третину від краю насипаю чайну ложку дрібного цукру-піску, розкладаю на нього кілька заморожених вишень. Поряд кладу невеликий шматок масла. Загортаю масу, злегка приминаючи бокові сторони. Він має стати пласким, але не дуже тонким".
"На сковорідці розігріваю соняшникову олію, на середньому вогні вкладаю на неї смажитися виліплені "конверти". Важливо в цей час прикрити кришку, щоб тепло рівномірно розтопило заморожені вишні. Кожну сторону лавашу смажу хвилину-півтори. Після цього акуратно піднімаю ножем і дивлюся, на скільки посмажилося. За необхідності тримаю на трохи збільшеному вогні ще секунд 40".
"Даю моєму запашному сніданку трохи охолонути, аби не обпекти об нього язика. До того ж, розпечене тісто зовсім не корисне. Поки "конверти" відпочивають після смаженння, можна заварити чай або каву — кому що подобається. Як на мене, таку страву добре запивати саме фруктовим чаєм".
"Звісно, начинку для лавашу можна щоразу змінювати, трохи пофантазувавши. Замість вишні кладуть і полуницю, і чорну смородину. Також — грушу, яблука, абрикоси та будь-які інші фрукти. В будь-якому випадку, ви отримаєте насолоду від засмаженого в олії хрусткого лавашу з вишуканою кисло-солодкою начинкою".
"Якщо лаваш несподівано зачерствів, йому можна легко повернути м'якість та еластичність. Просто збризніть його водою з однієї сторони, згорніть і покладіть у целофановий пакет на деякий час. Тоді усі якості лавашу відновляться".
Коментарі