Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2024 04:30

Як довше зберігати яйця свіжими - корисні поради

Як довше зберігати яйця свіжими - корисні поради
Яйця без холодильника можна зберігати до трьох тижнів. Фото: tsn.ua

Зазвичай яйця зберігають у холодильнику. Так їх можна тримати свіжими довше.

Однак, зберігати яйця можна і без низької температури. Але варто враховувати, що тоді термін їх придатності значно зменшиться, пише Gazeta.ua.

За кімнатної температури яйця в середньому можуть зберігатися до трьох тижнів. Це залежить від ступеню їхньої свіжості.

Щоб яйця зберігалися довше, їх не варто перед тим мити. Інакше термін придатності не перевищуватиме 12 днів. Справа в тому, що яйця мають на шкарлупі тонку природну плівку, яка перешкоджає потраплянню всередину повітря й різних мікробів. Тому мити їх краще безпосередньо перед приготуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйце пашот вдасться з першого разу: як приготувати ідеальну страву на сніданок

Яйця довше зберігатимуться, якщо дотримуватись певних правил. Насамперед потрібно перевірити цілісність шкарлупи. Якщо вона без видимих пошкоджень, можна не турбуватися, всередину не потрапить повітря й мікроби, тому яйця зберігатимуться довше.

Якщо яйце тріснуте, його слід з'їсти упродовж двох днів, якщо воно з холодильника. В іншому випадку його слід відразу викинути.

Варто пам'ятати, що яйця не варто зберігати у дверцятах холодильника, бо там нестабільна температура й вони швидше зіпсуються. Краще класти їх у відсік для овочів.

Якщо купуєте яйця в пакуванні, не варто їх перекладати звідти, так вони будуть краще захищені й довше зберігатимуться. Яйця також потрібно тримати подалі від продуктів, що мають сильні аромати, адже вони швидко вбирають сторонні запахи.

Якщо яйце зіпсоване, воно матиме вкрай неприємний різкий запах. Але коли яйце тільки починає псуватися, розпізнати за запахом цей процес буде важко. Тому слід звернути увагу на білок. У старішого яйця він буде прозорішим, ніж у свіжого. Якщо зварити несвіже яйце, його білок матиме сіруватий відтінок, у свіжого колір білка буде ідеально білим.

Зіпсовані яйця можуть спровокувати нудоту, блювоту, діарею і лихоманку. У важких випадках це може загрожувати госпіталізацією або довгостроковими проблемами зі здоров'ям.

Тому важливо розуміти ознаки псування яєць. Серед них: неприємний запах, зміна кольору або дивна текстура.

Зараз ви читаєте новину «Як довше зберігати яйця свіжими - корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути