




Студент Андрій Швець готує курячі крильця з кунжутом до пива уже кілька років. Сам придумав рецепт.
"В інтернеті є купа різних варіантів, я потроху взяв з усіх, вийшов шикарний результат. Смачно їсти із світлим пивом. Гарніру ніякого не потрібно. Дуже смачно пахне, коли готується у духовці. Ця страва недорога - кілограм курячих крилець не більше сорока гривень, для маринаду потрібен мед, соєвий соус, часник, гірчиця та імбир, для посипки - кунжут. Це теж недорого", -каже хлопець.
Кілограм курячих крилець миє, просушує на паперових рушниках. Злегка натирає сіллю. В окремій мисці готує соус.
Сто грам соєвого соусу змішує з двома столовими ложками натурального меду. Вичавлює три великих зубчики часнику. Дрібно ріже сухий корінь імбиру. Додає п'ятдесят грам французької гірчиці із зернятками. Перчить, перемішує.
У глибоку тарілку викладає крильця, заливає соусом. Ставить наверх тарілку, на неї — каструлю з водою — аби був прес. Маринує півтори години.
У суху сковорідку висипає п'ятдесят грам кунжуту. Його обов'язково потрібно трохи підсмажити, аби посилився смак та запах.
Розігріває духовку. Застеляє деко фольгою, викладає щільно курячі крильця. Зверху поливає частиною соусу. Запікає 40 хвилин. Наприкінці поливає залишками маринаду, лишає ще на три хвилини.
Готові, трохи охолоджені крильця господар кладе у глибоку миску, додає кунжут, перемішує. Викладає на тарілку.
Коментарі
1