Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2018 18:42

Київські шеф-кухарі покажуть, як готувати веганські делікатеси
3

Олександр Копітчук, кухар ресторану Дом

Цими вихідними проект Vegan City проведе безкоштовний дводенний воркшоп з веганської кулінарії. Торти, шашлики і салати готуватимуть кухарі столичних веганських закладів.

Локація: Київ, Всі.Свої Гастрономія, Десятинна, 12

У суботу кондитери Candy bar B12 навчать готувати рослинні креми для тортів та іншої випічки: лимонний курд, заварний крем з кокосового молока та сметанковий кеш'ю-крем. Ближче до обіду ідеолог і бренд-шеф стрітфуд-кафе Бутерброд Sumasbrod готуватимуть буряковий хумус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві з'явилась карта закладів із веганською їжею

У неділю будуть смузі від Nebos, а кухар культової веган-точки на Бесарабці – Green13 – покаже, що таке веганський шашлик. Від ресторану "Дом" буде дегустація веганського м'яса – сейтану.

- Сейтан – це одна з найкращих відповідей на питання, звідки вегани беруть білок: у 100 г сейтану міститься 25 г білка (у курці, наприклад, близько 18 г). Дуже хочемо познайомити відвідувачів із цим продуктом, щоб жарти про веганів, які їдять одну траву втрачали популярність, – розказують організатори.

Розклад воркшопів дивіться у події.

- Для нас важливо показати, що рослинна їжа – це не тільки healthy-салатики для любителів детокс-дієт, а й ситні, калорійні і смачні страви, а готувати їх – не така вже й велика морока, – пояснюють у Vegan City.

Здебільшого веганами стають, у першу чергу, з міркувань етики: щороку люди вбивають близько 60 000 000 000 тварин для молока, м'яса та яєць. Для багатьох вагомою причиною є турбота про довкілля, адже промислове тваринництво є однією з найвагоміших причин змін клімату: воно продукує 51% світових викидів парникових газів; також відходи від ферм забруднюють ґрунти і води.

Чимало веганів обрали такий раціон і через піклування про власне здоров'я: Міжнародне агентство з вивчення раку (IARC) Всесвітньої організації охорони здоров'я віднесло оброблені м'ясопродукти – шинку, сосиски, солонину, в'ялене м'ясо, м'ясні консерви тощо – до списку "Групи 1" – найбільш шкідливих сполук, канцерогенність яких найбільше доведена.

"Всі джерела тваринного білка (яйця, риба, домашня птиця, червоне м'ясо і продукти переробки м'яса) збільшують загальний ризик смертності від серцево-судинних захворюваннь у порівнянні з рослинними білками" – стверджує Американська кардіологічна колегія.

Зараз ви читаєте новину «Київські шеф-кухарі покажуть, як готувати веганські делікатеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути