Пекти в духовці індичку можна не тільки з нагоди великого свята. Порадувати сім'ю можна і в будень. Тушка начинена беконом, яблуком і селерою виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Вона поєднується з усіма стравами від каш до різноманітних салатів.
Інгредієнти:
Масло вершкове 82% 350 г
Бекон 170 г
Цибуля 2 шт.
Часник 6 зуб.
Яблуко 1 шт.
Селера 200 г
Лавровий лист 4 шт.
Лимон 1 шт.
Цукор 1 ст. л.
Сіль 1 ч. л
Перець чорний мелений 3 г
Приготування
Разморозити індичку. Порізати бекон, цибулю, яблуко і селеру.
Обсмажити їх на сухій сковороді з часником, чебрецем і лавровим листом поки яблука не стануть м'якими.
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника.
Натерти цедру лимона і вичавити з нього сік. Змішати з маслом, цукром, дрібно порізаною петрушкою, сіллю і перцем.
Розподілити масло з лимоном і зеленню під шкірою індички.
Читайте також: Курячі фрикадельки з сирною начинкою поливають гострою медовою глазур'ю
Тушку начинити беконом, яблуком і селерою.
Животик закрити кінчиками лимона, що залишилися після вичавлювання соку. Вони допоможуть запобігти птицю від висихання.
Зв'язати птиц бавовняною ниткою, щоб ніжки і крила не пригорали під час приготування.
Запікати індичку в духовці, розігрітій до 175 градусів, протягом 3 годин.
Періодично поливати птицю соком, який виділився. Так скоринка вийде дуже рум'яною.
Коментарі