Молоко псують в момент виробництва і зберігання на прилавках магазинів. Воно або кисне, а інше тухне. Причиною є недостатня очистка.
Про це "КП" в Україні" розповіла технолог-інженер харчової промисловості Ольга Потаніна.
За її словами скисає молоко, яке не пройшло очистку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купуй українське: 5 крафтових виробників сиру, про яких ви не чули
"Скисає лише те молоко, в якому бактерії та грибки починають свою життєдіяльність при контакті з навколишнім середовищем. Це говорить про те, що продукт не пройшов очищення", - заявила експерт.
А ось тухне молоко через процес пастеризації. Там бактерій немає, тому воно при контакті з навколишнім середовищем через якийсь час починає гнити. З'являються гіркий смак і різкий неприємний запах.
"В Україні діють норми, згідно з якими молоко вищого сорту може містити до 300 тисяч бактерій на куб. См. Велика частина ферм вписується в ці норми", - розповідає Ольга Потаніна.
В селі Мухівці Немирівського району на Вінниччині відкрили унікальну ферму, де виготовляють сири та йогуртами за ізраїльськими технологіями. Корови породи "чорний густин" дуже продуктивні. Вони вимагають ідеальних умов для життя. Вони бояться задухи та протягів. У хліві — велика стеля та постійна вентиляція.
Усі вони поділені на спеціальні групи та мають окремий раціон. Кожна корова має власне ім'я та навіть паспорт. Усі тварини не мають ріг — їх видаляють при народженні. Одна з головних причин — високий ризик травматизму між самими коровами.
Коментарі