Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 04:16

Відкрили унікальну ферму зі щасливими коровами

  Корови в селі на Вінниччині мають спеціальні умови. Фото: скріншот
Корови в селі на Вінниччині мають спеціальні умови. Фото: скріншот

В селі Мухівці Немирівського району на Вінниччині відкрили унікальну ферму, де виготовляють сири та йогуртами за ізраїльськими технологіями.

Корови породи "чорний густин" дуже продуктивні. Вони вимагають ідеальних умов для життя. Вони бояться задухи та протягів. У хліві — велика стеля та постійна вентиляція.

Усі вони поділені на спеціальні групи та мають окремий раціон. Кожна корова має власне ім'я та навіть паспорт. Усі тварини не мають ріг — їх видаляють при народженні. Одна з головних причин — високий ризик травматизму між самими коровами.

Під час доїння на фермі людина не контактує з молоком. Воно по трубах йде до спеціальної ємкості. Його охолоджують, пастеризують , вносять закваски та чекають, поки воно загусне.

Крім цього, на фермі виробляють йогурт з додаванням речовини інулін. Також виготовляють три види твердих сирів, один з яких - халумі - в оригіналі виготовляється з суміші козячого та овечого молока. На Вінниччині його навчились виготовляти із коров'ячого. Він має високу температуру плавлення, тому його перед вживанням можна смажити.

.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мисливець перетворює диких тварин у фантастичні опудала

За 2017 рік молочні продукти подорожчали на 23%. Вартість молочного кошика станом на 1 січня 2018 року склала 332 грн. Минулого року він коштував 270 грн. За дванадцять місяців 2017 року масло подорожчало на 28 грн, м'який сир – на 21 грн, сметана – на 10 грн, молоко – на 3 грн.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили унікальну ферму зі щасливими коровами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути