вівторок, 23 жовтня 2012 16:42

Для італійського спагеті мідії не очищають від шкарлупи
22

Фото: Фото: Софія Горбатюк

30-річний сицилієць Франческо Вентімілья розповів Gazeta.ua, як готувати італійське спагеті з креветками та мідіями.

Для двох порцій потрібні: оливкова олія, 2 свіжих помідори, 350 г креветок, петрушка, один перець чілі, 2 зубчика часнику, 400 г спагеті, 100 г мідій, півцибулі, сіль.

Вентімілья радить завчасно купувати свіжі мідії та на ніч залишити їх у солоній воді. Таким чином їх можна очистити від піску, що міститься всередині.

Спочатку Франческо смажить часник у оливковій олії на маленькому вогні, поки він не стане золотистого кольору. Потім чекає поки охолоне та викидає його.

"Часник необхідний лише для смаку та запаху", - зауважує італієць.

Тим часом мідії він кладе у каструлю та залишає на маленькому вогні. Час від часу помішує та чекає, поки вони повністю відкриються.

Помідори повинні бути без шкірки. Для цього Франческо радить помістити їх у посудину разом з дрібно нарізаною цибулею, поставити на невеликий вогонь та чекати помішучи, поки шкіра буде легко зніматися. Далі томати нарізати та покласти у сковорідку з оливковою олією, де раніше смажився часник.

Після 2 хв смаження італієць додає креветки, сіль та нарізаний перець за смаком, петрушку. Смажить до готовності креветок.

Потім додає мідії, які він не очищає від шкарлупи, зварене спагеті та один стакан води, у якому варилося спагеті. На вогні тримати 1 хв.

Подаючи на стіл, зверху слід додати ще петрушки.

Франческо Вентімілья проживає на острові Сицилія, у місті Катанія, Італія. Одружений на українці. Працював шеф-поваром у сицилійському ресторані. 2 роки навчався кулінарному мистецтву в Академії ім. Джовані Фальконе в місті Джарре.

 

Зараз ви читаєте новину «Для італійського спагеті мідії не очищають від шкарлупи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути