




30-річний сицилієць Франческо Вентімілья розповів Gazeta.ua, як готувати італійське спагеті з креветками та мідіями.
Для двох порцій потрібні: оливкова олія, 2 свіжих помідори, 350 г креветок, петрушка, один перець чілі, 2 зубчика часнику, 400 г спагеті, 100 г мідій, півцибулі, сіль.
Вентімілья радить завчасно купувати свіжі мідії та на ніч залишити їх у солоній воді. Таким чином їх можна очистити від піску, що міститься всередині.
Спочатку Франческо смажить часник у оливковій олії на маленькому вогні, поки він не стане золотистого кольору. Потім чекає поки охолоне та викидає його.
"Часник необхідний лише для смаку та запаху", - зауважує італієць.
Тим часом мідії він кладе у каструлю та залишає на маленькому вогні. Час від часу помішує та чекає, поки вони повністю відкриються.
Помідори повинні бути без шкірки. Для цього Франческо радить помістити їх у посудину разом з дрібно нарізаною цибулею, поставити на невеликий вогонь та чекати помішучи, поки шкіра буде легко зніматися. Далі томати нарізати та покласти у сковорідку з оливковою олією, де раніше смажився часник.
Після 2 хв смаження італієць додає креветки, сіль та нарізаний перець за смаком, петрушку. Смажить до готовності креветок.
Потім додає мідії, які він не очищає від шкарлупи, зварене спагеті та один стакан води, у якому варилося спагеті. На вогні тримати 1 хв.
Подаючи на стіл, зверху слід додати ще петрушки.
Франческо Вентімілья проживає на острові Сицилія, у місті Катанія, Італія. Одружений на українці. Працював шеф-поваром у сицилійському ресторані. 2 роки навчався кулінарному мистецтву в Академії ім. Джовані Фальконе в місті Джарре.
Коментарі