![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/639/639841_1_w_570.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/639/639841_2_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/639/639841_3_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/639/639841_4_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/639/639841_5_a_135_100.jpg?v=0)
Любителям всього хрусткого може здатися, що страви а-ля фрі не можуть бути корисними. Але це не так. Апетитні і хрусткі цукіні, які за своїм виглядом нагадують картоплю фрі, легко готуються і замінять звичні шкідливі смаколики. А оскільки зараз сезон цього овоча, придбати інгредієнти для страви не складе труднощів.
Інгредієнти:
- 2 цукіні;
- 100 г панірувальних сухарів;
- 100 г тертого пармезану (або будь-якого іншого твердого сиру);
- 2 яйця;
- 1 щіпка солі;
- 3 ст. л. борошна;
- сушені трави (на вибір);
- спеції (на вибір).
Приготування:
Цукіні наріжте брусочками, які будуть трохи більше за розміром, ніж стандартна картопля фрі.
Змішайте панірувальні сухарі, сир, зелень, спеції і сіль у мисці.
В окремій мисці збийте яйце віночком.
Тепер занурьте брусочки з цукіні в борошно, потім в яйце. В кінці – суміш з сухарів і сиру.
Викладіть овочі в паніровці на змащене олією деко або ж на папір для випікання.
Поставте деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на середню полицю.
Випікайте до золотисто-коричневого кольору. На це знадобиться приблизно 15-20 хвилин.
Подавайте цю смакоту з домашнім майонезом або з низькокалорійними соусами з йогурту.
Коментарі