Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2024 02:20

Бізнесмен збудував укриття за $18 млн - показали фото унікального бункера
19

У країнах Заходу ще з часів "холодної війни" серйозно ставились до будівництва різноманітних бункерів та укриттів.

Там давно вірили, вижити під час майбутнього апокаліпсису зможуть лише найпідготовленіші. Тому будували й приватні сховища, яких, наприклад, в Америці у 1970-х роках облаштували щонайменше 200 тисяч, пише Pixelinform.

Американський бізнесмен збудував бункер, який оцінили у  млн
Фото: nline.zakon.kz
Американський бізнесмен збудував бункер, який оцінили у  млн
Американський бізнесмен збудував бункер, який оцінили у  млн
Американський бізнесмен збудував бункер, який оцінили у  млн
Американський бізнесмен збудував бункер, який оцінили у  млн

У розкішності свого укриття всіх переплюнув бізнесмен Джерард Хендерсон. Він побудував собі бункер преміум-класу в Лас-Вегасі. Він навіть жив там аж до самої смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час ядерних ударів планували пити Martini - показали фото покинутого бункера

Зовні будинок виглядає як звичайний особняк багатія. Там є розкішна кухня, шість ванних кімнат, джакузі, басейн. Але на глибині 8 м під зовнішнім будинком є ще один, підземний, споруджений з бетону і сталі. У 2020 році його виставили на продаж, оцінивши у $18 млн.

Бункер займає площу близько 1400 кв. м. Там є не лише будинок, а й двір зі штучними деревами, камінням, в оточенні фресок із зображенням сільських краєвидів. За допомогою освітлення можна імітувати зміну дня та ночі, запалити зірки на небі.

У бункері є всі зручності: водопровід, джакузі, кілька спалень, бар, басейн з підсвічуванням, навіть фонтан. А гуляти ним можна вздовж "прірви".

На задньому дворі можна посидіти на м'яких кріслах, дивлячись на "зірки" або зробити барбекю. Очевидно, є там і солярій є. А для гостей - гостьовий будиночок.

Глобальні катаклізми, стихійні лиха, пандемії і фінансові кризи найкраще переживати в Новій Зеландії. Так вважають фахівці з Інституту глобального розвитку університету Англія Раскін. Також для цього підходять Тасманія, Ісландія, Велика Британія, Ірландія.

Брали до уваги території з низькою щільністю населення, які здатні захистити себе від масової міграції. Завдяки клімату вдасться виростити достатньо їжі. Острови можуть забезпечити себе електроенергією.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмен збудував укриття за $18 млн - показали фото унікального бункера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути