
Не завжди можна купити стиглий авокадо.
Але є дієві способи, як пришвидшити процес його дозрівання, пише tsn.
Достигне за 30 сек. в мікрохвильовій печі
Авокадо проштрикніть виделкою з кількох боків.
Покладіть на тарілку, яку можна використовувати у мікрохвильовій печі. Накрийте пластиковою кришкою. Це обов'язково, інакше плід вибухне.
Спочатку поставте підігрів на 30 сек. Якщо авокадо все ще буде твердим, можна повторити знову. Тут багато залежить від потужності печі.
Дайте авокадо охолонути, а потім використовуйте для салатів чи канапок.
Достигне за 10 хв у духовці
Можна зелене авокадо зробити стиглим у духовці. На це потрібно 10 хв часу.
Промийте плід і загорніть у фольгу.
Розігрійте духовку до 90 градусів і покладіть туди авокадо.
Залиште запікатися на 10 хвилин.
Дістаньте авокадо, розгорніть фольгу.
Дозріє за кілька днів
Можете покласти тверде авокадо до паперового пакета. Оскільки крафтовий чи обгортковий папір здатний утримувати етилен (газ, що виділяють деякі фрукти та овочі під час дозрівання), плід швидше стане м'яким.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише парфуми: що зберігати в холодильнику влітку
Допоможе й правильне сусідство. Якщо зберігати авокадо поруч із помідорами чи бананами, тоді плід достигне вже за три дні. Помідори й банани виділяють багато етилену. Але не забувайте наповнювати пакет із продуктами свіжим повітрям регулярно.
Ще один чудовий спосіб — використання газети. Просто загорніть тверде авокадо в аркуш газети. Покладіть у тепле місце. Вмкнена гаряча духовка може бути прекрасним варіантом. Залиште, доки плід не стане м'яким.
Якщо залишаєте авокадо дозрівати за кімнатної температури, зверніть увагу на вологість. За підвищеної вологості плід зіпсується.
Щоб купити стигле авокадо в магазині, звертайте увагу на плодоніжку. Якщо вона суха й з легкістю може відірватися, це стиглий плід.
Водночас авокадо з відірваною плодоніжкою почне швидко псуватися. Тому з'їсти його потрібно чим скоріше.
Авокадо має бути м'яким, як масло, яке дістали з холодильника, але воно ще не нагрілося. Ось така має бути консистенція цього плода.
Коментарі