Кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич пояснила, як купити стигле авокадо.
Передусім в магазині потрібно звернути увагу на плодоніжку, розповіла Дорошкевич в сюжеті "Сніданку з 1+1".
Якщо плодоніжка суха й з легкістю може відірватися, це стиглий плід.
Водночас авокадо з відірваною плодоніжкою почне швидко псуватися. Тому з'їсти його потрібно чим скоріше, зазначила блогерка.
"Всі знають, що авокадо має бути м'яким, як масло, яке ми дістали з холодильника, але воно ще не нагрілося. Ось така має бути консистенція", – сказала Дорошкевич.
Також поділилася лайфхаками, як пришвидшити дозрівання авокадо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде смачно і ситно: п'ять варіантів страв на вечерю
Якщо ви хочете, щоб воно ставало поступово стиглим, загорніть його у паперовий пакет з яблуком чи бананом. Якщо потрібно дуже швидко зробити плід стиглим, замотайте його у харчову плівку.
Дорошкевич радить не зберігати розрізане авокадо у холодильнику, адже будь-які жири при охолодженні стають менш смачними.
"Весь смак жирів розкривається за кімнатної температури", – пояснила вона.
Щоб частина плода не темніла, полийте її соком лимона й загорніть у харчову плівку.
Авокадо допомагає схуднути завдяки своїм корисним властивостям. Саме тому цей плід є основним продуктом кето-дієти.
Кето-дієти відрізняється низьким вмістом вуглеводів і високим вмістом жирів. Саме корисним жирам – джерелом яких є авокадо – надається перевага в кето-стилі життя.
Коментарі