четвер, 24 січня 2008 18:21

У Тальному знесуть пам"ятники Ленінові та перейменують вулиці

Одразу 26 вулиць Тального запропонувала перейменувати топонімічна комісія міськради. До списку потрапили ті, що названі іменами комуністичних вождів. Нові назви будуть або на честь українських патріотів, або, як кажуть, нейтральними.

Центральна вул. Леніна невдовзі називатиметься Соборною — на честь собору святих Петра і Павла. Єдина в місті церква Московського патріархату стоятиме на вул. Гетьмана Мазепи.

Перейменуванням вулиць не обмежаться. На черзі — два пам"ятники Ленінові. Замість одного в сквері поблизу податкової адміністрації встановлять скульптуру вчителя. Тут колись була школа.

Долею другого пам"ятника переймається місцева преса. Лунають заклики знести Ілліча в центрі міста й установити інший — Василеві Стусу або В"ячеславові Чорноволу. Дехто взагалі хоче бачити на цьому місці звичайний фонтан. Остаточне рішення ухвалять до весни.

12 років тому міська рада Тального вже хотіла демонтувати пам"ятники Ленінові, але так і не зробила цього. На заваді стали комуністи й ветерани.

Зараз ви читаєте новину «У Тальному знесуть пам"ятники Ленінові та перейменують вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути