четвер, 17 вересня 2009 17:05

Петро Панімаш не задоволений платою

4 га землі в Остапівці Драбівського району 70-річному Петрові Панімашу дісталися у спадок від матері. 2003 року на 10 років він передав їх в оренду "Продсільпрому".

Уклали двосторонній договір, що за пай отримуватиме плату — відсоток від вартості землі. За словами Панімаша, умови диктував орендар — директор компанії 45-річний Сергій Буцько.

Петро Панімаш вважає ошуканим не тільки себе, а й решту власників земельних паїв.

— За 4 гектари землі підприємець Буцько платить мені в середньому півтисячі на рік, — обурюється він. — А я маю отримувати втричі більше. Але орендар сказав, що платити більше не буде. Мовляв, не подобається, розриваємо договір і роби зі своїм паєм, що хочеш. Я не можу віддати землю іншому орендареві, тому що її мені відвели в такому місці, куди не заїхати. Навкруг орендовані Буцьком угіддя. Він мені колись казав: мовляв, перестане обробляти мою землю, заросте вона бур"янами. Поки я добивався плати у 1,5 відсотка, вийшов закон про 3 відсотки. Орендар підвищив плату за пай усім, крім мене. Мені казав господарник із Чорнобаївського району, що з задоволенням забрав би мій пай, якби були й інші. Щоб набралося не менше 1000 гектар.

Сергій Буцько запевнив, що не має жодних проблем зі своїми пайовиками.

— Я орендую понад 2 тисячі земельних паїв. Заборгованостей із виплатами не маю. Лише Петро Панімаш незадоволений. Це така конфліктна людина! Працюю тут 13 років, маю досягнення і не працюватиму примусово. Не влаштовує, будь ласка, нехай розірве договір. Я в односторонньому порядку це зробити не можу. Він і до президента, і до Тимошенко писав. І вірші якісь каверзні мені передавав. Людям плачу по 3 відсотки. Він не отримуватиме. За старим договором у нього 1,5 відсотка. Він наполягає перезаключити. А я не хочу взагалі мати з ним якісь стосунки, — говорить він.

На думку Петра Панімаша, за оренду земельного паю мають платити 10 відсотків:

— Якщо мій пай коштує понад 64 тисячі гривень, то орендар має платити мені 6 тисяч. А я отримую півтисячі. Не розумію позиції держави — вона теж отримувала б чималий податок. Звертався і до президента й до прем"єра, отримую тільки відписки.

Зараз ви читаєте новину «Петро Панімаш не задоволений платою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути