четвер, 20 січня 2011 16:49

На поворотне коло дають 20 років гарантії

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Машиніст Микола Семчук  (праворуч) з помічником Геннадієм Семенчиком
Машиніст Микола Семчук (праворуч) з помічником Геннадієм Семенчиком

У Христинівському локомотивному депо побудували нове поворотне коло для тепловозів. Встановлювати його почали у травні торік. На все витратили 4 млн грн.

Поворотне коло використовують, аби доставити локомотиви в потрібний бокс для ремонту.

— Роботи ми ще не закінчили, — розповідає 52-річний Павло Кравченко, начальник локомотивного депо. — Із 12 колій, які потрібно, зробили дев'ять. Ще три завадили зробити морози. Старе коло працювало з 1948 року. Було вже таким зношеним, що працювати з ним просто неможливо. Пам'ятаю, якось півколективу зібрав і народ його штовхав. Ми приймаємо 250 тепловозів із шести областей. Нове коло нам було дуже потрібне. Зараз робота йде швидше. Завдяки цьому пристрою можна розвернути на 180 градусів або поставити на потрібну колію локомотив. Це створює зручності для роботи працівників депо. Крім того, ми збільшили діаметр поворотного кола до 25 метрів та обладнали його системою водовідведення.

Від адміністративних будівель ідемо до нового кола. Зустрічаємо слюсарів, усі в однакових синіх бушлатах і помаранчевих жилетах. Руки в мазуті.

Із 29-річним Геннадієм Семенчиком, помічником машиніста, йдемо у будку оператора. Він показує панель управління. Його колега машиніст Микола Семчук, 43 роки, сідає у тепловоз, який тягне платформу від боксів і їде на коло. За кілька секунд коло розвертає тепловоз і ставить на колію для виїзду з боксів.

— Зі старим кругом було гірше, він погано крутився, — розповідає Геннадій Семенчик, — і вручну його пхали. Цей устойчивіший. Старий центрувався на середині, а цей на краях. Не шатається, довший. Є запас, коли тепловоз заїжджає. А то і рейси заїдали, і зупинялося. Зараз працює добре. Має п'ять швидкостей.

На Черкащині подібне поворотне коло також є на станції "Шевченкове". Замовляли коло на підприємстві "Луганськтепловоз". Обіцяють, що безперебійно працюватиме 20 років.

Зараз ви читаєте новину «На поворотне коло дають 20 років гарантії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути