понеділок, 31 грудня 2012 05:00

"М'язи мають запам'ятати рухи"

Автор: фото: Захар КОЛІСНІЧЕНКО
  Черкасці катаються на ролердромі у торговельно-розважальному центрі ”Хрещатик Сіті”
Черкасці катаються на ролердромі у торговельно-розважальному центрі ”Хрещатик Сіті”

— Розверни ступні в різні боки, як гілки ялинки, і потупцюй, — каже  інструктор ролердрому Олександр Русанов, 20 років. — Головне бути впевненим, а не думати постійно, що впадеш.

У неділю по обіді вчуся їздити на роликах на ролердромі у торговельно-розважальному центрі "Хрещатик Сіті". Його відкрили на початку грудня. Площа залу — 620 кв. м. Покриття кольору морської хвилі. Одночасно кататися там можуть понад 60 осіб.

Намагаюся виконувати вказівки інструктора. Згодом відпускаю перила, на місці встояти не можу та падаю, спираючись на руки.

— Дорослі вміють падати і падають в основному на руки, а діти падають як прийдеться. Я перший раз на ролики в травні цього року став. Купив їх у секонд-хенді на два розміри більші. То підмотував бинт. Так і катався. Але нормально та постійно почав їздити з вересня, — розповідає Русанов. Допомагає мені підвестися.

За 6 хв. більш-менш впевнено стою на роликах. Намагаюся їхати. Після двох кіл з допомогою інструктора, перил і стін знову зупиняюся. Роблю кілька кіл, час від часу спираючись на стіни або перила. Двічі падаю на поворотах. З мене сміються діти. За півгодини впевнено кружляю майданчиком.

— А тепер катайся, доки ноги не почнуть боліти, щоб м'язи запам'ятали рухи, — каже інструктор та залишає мене.

За 2 год. роблю більш як сотню кіл майданчиком. На покритті катаються близько 30 осіб. Переважно діти й підлітки. Ще декілька перевзуваються у фойє на червоних диванах. Там гардероб. Найстарший на майданчику 50-річний Микола Губкін, прийшов з онуком.

— Перший раз на роликах стою, — говорить. — Раніше на ковзанах катався. Але то теж було років 30 тому. Сам здивувався, що можна отак стати і знов поїхати.

Його онук 6-річний Євген тримається за поручні й об'їжджає майданчик по колу. За перилами 34-річний Олег Шевченко 1,5 год. чекає доньку 8-річну Юлію.

— На наступні вихідні підемо на каток, — розповідає Олег. — Доньці однаково подобаються і роликові, і звичайні ковзани. А я не вмію та й, мабуть, не навчуся.

Вправніші ролери тренуються об'їжджати або перестрибувати різнокольорові конуси.

— Тут не вистачає рамп і трамплінів для стрибків. Не можна повчитися ніяких трюків. Просто катаєшся по колу, — каже 14-річний Артем Атоян.

На майданчик можна приходити з власними роликами або брати напрокат на місці. Пропонують понад 60 пар ковзанів 28-45 розмірів. Прокат спорядження коштує 20 грн. Вхід на ролердром у будні для дорослих коштує 20 грн. Для дітей — 15. У п'ятницю й вихідні ціна вища на 5 грн. Час катання необмежений.

Зараз ви читаєте новину «"М'язи мають запам'ятати рухи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути