четвер, 24 липня 2008 18:52

Господарі отруїли власних бджіл

Загинула вся пасіка сільськогосподарського товариства "Орловецьке" Городищенського  району. Бджоли були на обробленому гербіцидами ріпаковому полі. Отруту розпиляло саме господарство, якому належить пасіка.

Через недбалість служба хімзахисту не повідомила пасічників про небезпеку. Знищено близько 200 бджолосімей. Біля вуликів земля встелена мертвими комахами. Збитки від недоотриманого меду, пилку та прополісу склали 5 тис. грн з кожного вулика. Із винуватців знімуть премії.

— У мене теж пропало 50 вуликів, які побували на цьому злощасному полі, — розповідає пасічник-аматор Григорій Шевченко, 56 років. — Торік нам теж зробили таку капость. Згідно правил, через місцеве радіо нас мусили за 3 доби попередити про використання хімікатів.

Судитися чоловік не буде. Каже, щоб довести факт отруєння, треба заплатити Харківському інституту бджільництва по 500 грн за експертизу кожного вулика. До того ж адвокат вимагає за послуги половину позовної суми, незалежно від результату.

Зараз ви читаєте новину «Господарі отруїли власних бджіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути