четвер, 14 лютого 2008 18:24

Фігури з льоду колупали й облизували

Автор: фото: Леся ЩЕРБЕНКО
  Черкаські діти катаються на льодовій гірці в дитячому парку в центрі міста. Крізь кригу, з якої вилито гірку, видно шматочки свіжих, заморожених у ній, фруктів
Черкаські діти катаються на льодовій гірці в дитячому парку в центрі міста. Крізь кригу, з якої вилито гірку, видно шматочки свіжих, заморожених у ній, фруктів

Фестиваль льодових фігур "Крижталь" відкрився 8 лютого в дитячому парку Черкас. Півсотні скульптур зі штучного льоду не тануть при температурі до +7 градусів. Фігури стоятимуть у дитячому парку до березня. Їх виготовляли черкаські та київські скульптори.

При вході в басейнах фонтанів поставили лебедів та дельфінів. Один із лебедів у перший же вечір залишився без голови. Біля місточка, яким заходять до парку, лежить розбита льодова чаша. Далі по всій території на прямокутних льодових глибах розмістили скульптури та композиції: Русалка, писанка, Шевченкова хата, собака, рояль, Ілля Муромець на коні, Снігова Королева і трон, кіт із мишею грають у шахи.

Зібралося багато людей. У центрі поставили вагончик із шашликами та напоями.

— Хіба можна тут пиво продавати? — обурюється жінка років 50-ти. — Це ж і горілку, мабуть, з-під поли наливають.

Більшість відвідувачів прийшли з дітьми. Фотографуються. На скульптури висаджують дітей. Найбільше — на ослика та трон Снігової Королеви.

— Не клади тьоті руку на голову, — біля Русалоньки гукає до дівчинки мама. — Її всі загладили, півголови стерли.

Двоє підлітків підходять до фігурок-сердець. Колупають. Один нахиляється, пробує лизнути.

— Давай, примёрзни! — сміється його друг. — Во прикол будет.

Хлопцям роблять зауваження дві жінки.

Найбільше людей зібралося біля невисокої льодової гірки навпроти літньої сцени. У кригу залиті банани, шматки апельсинів, ананасів, ківі. Вона без перил, тому деякі діти падали з середини гірки. Маленьких унизу ловили батьки, а старші розганялися і залітали в натовп.

На сцену виходить Снігова Королева, вітає дітей. Запрошують піднятися міського голову Черкас 40-річного Сергія Одарича, який є ініціатором проведення фестивалю. Мер каже, що "Крижталь" проводитиметься щороку. Його виступ завершує феєрверк.

Увімкнули підсвітку. Фігури засяяли різними кольорами.

Проведення фестивалю обійшлося у 250 тис. грн. Одарич запевнив, що кошти надали спонсори. А кредитна спілка "Фортеця" зробила з льоду свій символ — фортецю. Її поставили за металевою огорожею і прив"язали аркуш із написом "Опасно, не входить".

За перші три дні фестиваль відвідали 25 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Фігури з льоду колупали й облизували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути