четвер, 10 лютого 2011 17:02

Два будинки провалюються в шахту

Василь Гончаренко, 55 років, міський голова Ватутіного Звенигородського району, просить облдержадміністрацію виділити кошти на придбання житла для двох родин. Оселі на вул. Суворова,17 і 19 руйнуються, бо під ними містяться вуглевидобувні шахти. Господарі змушені жити у родичів.

— Ще до війни під містом були шахти. Але в якому саме місці підземні пустоти — невідомо, бо у війну згоріли всі документи, — каже заступник мера Олександр Заборовець, 47 років. — Тому й роздавали після війни дозволи на будівництво, не знаючи, чия хата буде над шахтою.

Забудови 1960 років. У 1990-х фундаменти почали просідати, стіни дали тріщини. 2006-го комісія міськради після обстеження дала висновок, що жити там не можна.

— Не те, що будинки можуть полетіти прямо в шахти, але можуть впасти стіни, покалічити людей, — пояснює Олександр Анатолійович. — Купити два будинки чи квартири людям наш бюджет не дозволить.

— Я сам був в обох будинках, — каже 53-річний Олександр Криворучко, начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА. — В одному підлога геть провалилася. В дірку кинув 5 копійок, то й не почув, коли впали.

У Ватутіному в окремих місцях поклади бурого вугілля містяться на глибині 20–30 м. У довоєнні роки вугілля видобували через вириті на кшталт колодязів шурфи.

Однокімнатна квартира у місті коштує до $20 тис., двокімнатна — 20–25 тис., трикімнатна — в межах 30 тис. Дім — від $30 тис.

Зараз ви читаєте новину «Два будинки провалюються в шахту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути