четвер, 29 жовтня 2009 18:11

Андрій Крохмаль роздав 60 тонн борошна

Кожен пенсіонер у Монастирищенському районі може отримати безкоштовно 5 кг пшеничного борошна від керівника фермерського господарства "Ладіс" Андрія Крохмаля, 48 років. Цього року в "Ладісі" зібрали найвищий в Україні урожай пшениці — 101 центнер із гектара.

— Ми вирощуємо вітчизняну пшеницю Фаворитка, а не сумнівні імпортні генетично модифіковані сорти, — каже Крохмаль. — Раніше за такі високі досягнення в сільському господарстві керівникам підприємств давали нагороди.

На початку тижня в усіх селах Монастирищенського району відкрили пункти видачі борошна.

— Усім вистачить, — запевняє Андрій Аркадійович. — У районі 11 370 пенсіонерів. Виділили 60 тонн 930 кілограм борошна. Це майже півтори тисячі мішків.

У Монастирищі пункт видачі розташований поблизу міськради. З вівторка тут вишиковувалися черги. Для того аби отримати пакет із борошном, треба було пред"явити пенсійне посвідчення. До середи ажіотаж спав, борошно можна було отримати без черги.

— За все моє життя мені й грама крупи ніхто задарма не дав, — говорить 75-річна Надія Любінецька. — А тут такий подарунок. Від держави багато не заробила. Хіба пенсії 600 гривень вистачить на нормальне існування?

— Це моя 82-річна мама запропонувала роздати людям борошно, — розповідає Андрій Крохмаль. — Каже: як ти зібрав рекордний урожай, то треба поділитися з пенсіонерами.

Лежачим та хворим борошно розвозять по домівках.

Господарство "Ладіс" зареєстроване в селі Попудня Монастирищенського району. Обробляє понад 2,5 тис. га землі: 2170 га — в Попудні, 70 — у Сарнах та 276 — у Бачкуриному. Вирощують пшеницю, ячмінь, соняшник, кукурудзу, ріпак.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Крохмаль роздав 60 тонн борошна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути