вівторок, 01 жовтня 2019 05:26

Винахід Анастасії Кононенко захищатиме дітей і тварин

16-річна Анастасія Кононенко винайшла пристрій для захисту від перегріву в салоні автомобіля дітей і тварин, яких залишили без нагляду.

Спершу її пристрій аналізує, чи є хтось у салоні, за допомогою датчиків руху та звуку і перевіряє температуру в транспортному засобі. Уся зібрана інформація передається на спеціальний мікроконтролер. Якщо в салоні присутні, а температура вища за норму, електроніка заводить двигун автомобіля і вмикає клімат-контроль. Додатково контролер може передавати інформацію на смартфон. Дівчина є ученицею Малої академії наук. Вона стала наймолодшою переможницею конкурсу підтримки винаходів і отримала грант на 500 тис. грн від Державної інноваційної фінансово-кредит­ної установи. Винахідниця може витратити його на розробку бізнес-моделі, підготовку презентаційних матеріалів, лабораторне тестування винаходу та підготовку патента. Також може взяти участь у другому етапі конкурсу. Анастасія розраховує, що її розробку масово застосовуватимуть в автомобілях або закритих приміщеннях.

Зараз ви читаєте новину «Винахід Анастасії Кононенко захищатиме дітей і тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути