четвер, 13 серпня 2020 05:46

До року всі погано відчувають габарити

— Досвідчені водії потрапляють в аварії через порушення правил. А новачки — через стрес. У багатьох при перших виїздах на своїх авто можуть тремтіти руки й ноги, — говорить автоінструктор 52-річний Юрій Тобольченко з Полтави. — Щоб добре їздити, потрібна практика. Перш за все, треба відпрацьовувати основні навички — перемикання передач, утримання швидкості, плавне рушання, гальмування, парковка.

Як діяти пасажирам, якщо водій-новачок панікує?

— Головне, не кричати. Бо в людини виникне бар'єр, і вона перестане сприймати інформацію. Це небезпечно. Варто говорити з водієм спокійно, але голосно. Не робити різких рухів.

Як швидко новачки звикають до машини?

— Це індивідуально. До року всі погано відчувають габарити авто. Недарма новачкам обмежують на перші три роки швидкість до 70 кілометрів за годину. За цей час тільки починають звикати до автомобіля.

Які ділянки дороги найскладніші?

— Перехрестя. По прямій — їдуть впевнено. А коли треба повернути, пропустити автомобіль праворуч, губ­ляться. Раджу завжди витримувати дистанцію, рухатися повільно. Навіть якщо інших учасників руху це дратуватиме.

Що заважає новачкам на дорозі?

— Погано розвинена швидкість реакції, не звикли під час руху приймати рішення. У кермуванні важливо розвинути вміння до автоматизму. Навіть під час парковки. Вона, до речі, в новоспечених водіїв займає значно більше часу, ніж у досвідчених.

Водії забувають дотримуватися швидкісного режиму, дистанції. Не оцінюють дорогу після дощу, яка може вкритися слизькою нафтовою плівкою.

Зараз ви читаєте новину «До року всі погано відчувають габарити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути