вівторок, 31 липня 2018 05:20

У спеку перевіряють рівень електроліту

Під час літньої спеки з ладу виходять чимало машин, розповідають на СТО в Києві, що на вул. Великій Кільцевій. Здебільшого ті, яким понад 10 років.

— Найчастіше звертаються з перегрівом двигуна. Таке буває через безліч причин — погана робота термостата, підтікання охолоджуючої рідини, некоректна робота вентилятора, — пояснює майстер Олександр Горовий, 39 років. — Аби уникнути неприємностей, бажано стежити за рівнем охолоджуючої рідини та її станом. Вона не має бути брудною чи загустілою. Інакше погано циркулюватиме й не виконуватиме своїх функцій. Таку треба міняти. Варто перевіряти стан кришки розширювального бачка. Її бажано міняти кожні чотири роки. Клапан кришки з часом дубіє і перестає відкриватися. Внаслідок цього в бачку утворюється надлишковий тиск. Не зайвим буде знайти контакт електросистеми машини з вентилятором. Під час потрапляння у вибоїну він може відійти, тоді вентилятор не вмикатиметься. Таке часто буває в російських автівках.

Окрім охолоджувальної системи варто контролювати паливну та електричну.

— Не допускайте їзди на мінімальній кількості пального, щоб аж лампочка загорялася. Справа в тому, що бензонасос охолоджується від пального, коли його перекачує. Якщо всмоктуватиме з бака гаряче повітря, згорить, — пояснює спеціаліст. — В акумуляторі в спеку контролюють рівень електроліту. Якщо частина википіла, варто долити. Його щільність має бути 1,27 грама на кубічний сантиметр.

Зараз ви читаєте новину «У спеку перевіряють рівень електроліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути