четвер, 15 серпня 2013 15:48

Cтоличні студенти віддають перевагу квартирам під Києвом і співжиттю з пенсіонерами

Cтоличні студенти віддають перевагу квартирам під Києвом і співжиттю з пенсіонерами

"Я вже тиждень живу у столиці, але вибити місце у гуртожитку не можу, - каже Вікторія Собуцька з Черкас. – Про те, що вступила в університет, дізналася ще в кінці липня. Спочатку обіцяли місце в гуртожитку, але тепер на дверях вивісили оголошення, що вільних кімнат нема. Навіть домовлятися нема з ким, бо комендант пішла у відпустку. Комусь пощастило, може вересень-жовтень пожити в родичів, а у мене навіть нема знайомих, в яких можна переночувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студентів Уманського педуніверситету забезпечують гуртожитками

Студентам краще орендувати квартиру у складчину чи орендувати кімнату у пенсіонерів. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів столичний брокер Оксана Куриленко.

"Чим ближче до вересня, тим менше квартир, які господарі здають в оренду, - говорить Оксана Куриленко. – Те, що залишається, як правило, на 800-1 тисячу гривень дорожче. Тому, щоб зекономити, раджу шукати помешкання у серпні, а не затягувати до осені".

Щодня Куриленко має по 5-7 замовлень. Водить студентів та їхніх батьків на оглядини квартир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У польські університети беруть лише відмінників

"Вчора здала однокімнатку для двох студенток за 2,5 тисяч гривень. Квартира на Борщагівці, без ремонту. Решта однокімнатних – від 3 тисяч гривень. Додатково треба платити 250-400 гривень за комуналку".

За словами ріелтора, столичні студенти віддають перевагу квартирам під Києвом і співжиттю з пенсіонерами.

"Зараз залишилося лише кілька дешевих пропозицій. Пенсіонери здають кімнату у своїй квартирі на Дорогожичах, - каже Куриленко. – Хочуть за кімнату 1,5 тисяч гривень. Але зжитися молоді з літніми людьми дуже непросто. У таку квартиру гостей не приведеш і музику голосно не послухаєш. Ще й доведеться ділити кухню, ванну, туалет та й повертатися додому за графіком – наприклад, до опівночі.

Ліпший варіант – орендувати квартиру з 2-3 співжителями. На метро Чернігівська двокімнатку можна зняти за 3,5 тисяч гривень. Якщо поселитися туди вчотирьох, доведеться платити по 900 гривень в місяць".

У містах і селах під Києвом зняти квартиру можна трохи дешевше, ніж у столиці. В Ірпіні, Боярці і Вишневому господарі просять від 2,5 тис. за однокімнатну, від 800 грн – за кімнату у квартирі господаря.

"Більшість господарів бояться, що студенти можуть з'їхати за місяць-другий на дешевшу квартиру, тому просять підписати контракт на рік або півроку і наполягають на внесенні оплати за оренду за перший і останній місяці. Наприклад, хочете орендувати квартиру на півроку, а заселяєтеся у вересні, мусите підписати договір з господарями і заплатити за проживання за вересень і лютий. У цьому є свої плюси для тих, хто знімає квартиру. Можете бути впевнені, що ціна на оренду протягом півроку чи року не виросте".

Каже, дорожче обходяться квартири з ремонтом, обставлені меблями і технікою.

"Багатші студенти можуть собі дозволити знімати житло в Оболонському, Шевченківському і Печерському районах, хоча таке беруть рідко. Усі хочуть зекономити. Популярні серед студентів Солом'янський і Святошинський, Голосіївський і Деснянський райони столиці", - розказує брокер.

Зараз ви читаєте новину «Cтоличні студенти віддають перевагу квартирам під Києвом і співжиттю з пенсіонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути