понеділок, 15 липня 2013 05:05

Студентів Уманського педуніверситету забезпечують гуртожитками

Автор: фото: Надане прес-службою УДПУ
  У гуртожитках університету зробили сучасний ремонт, переобладнали кухні, встановили нові електроплити
У гуртожитках університету зробили сучасний ремонт, переобладнали кухні, встановили нові електроплити

Студенти Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини мешкають у гуртожитках студмістечка. Тут створили всі умови для комфортного проживання. Будівлі розташовані за 100 м від навчального корпусу на вул. Садовій.

— Коли показую фото друзям, де мешкаю, вони не вірять, що це гуртожиток. Думають, то квартира, — розповідає студентка Оксана Денисюк. Два роки там живе.

Нещодавно у кімнатах зробили ремонт. Є можливість безкоштовно користуватися комп'ютерами у читальному залі студмістечка.

— Намагаємося максимально наблизити умови проживання до домашніх. Торік переобладнали кухні, поставили нові електроплити. У кімнатах замінили вікна на металопластикові. Відремонтували туалети й душові. На першому поверсі 5-поверхового гуртожитку є читальний зал із комп'ютерами. Маємо перукарню та пральню, — говорить директор студмістечка Лариса Деренюк.

У 9-поверховому гуртожитку мешкають і студенти, і викладачі.

— Після ремонту умови стали не гірші, ніж удома. Навіть безкоштовний вай-фай є. Одногрупниця з подругою знімає квартиру в центрі міста. Платять 1200 гривень на місяць. Там вода погодинно, добиратися до університету хвилин 30. Я доходжу до корпусу за 3 хвилини. Крім того, наш гуртожиток стоїть біля Софіївського парку — є де погуляти на свіжому повітрі, — каже студентка Яна Сварикіна.

У приміщення впускають за перепустками. На вході чергує охорона.

У гуртожитках живуть студенти з Алжиру, Китаю, Зімбабве та Азербайджану, які навчаються в педуніверситеті. Вони мають окремий блок.

— Умови на вищому рівні. Сусіди привітні. Думаю, після навчання залишуся в Україні, — каже Лейла з Азербайджану.

Проживання коштує 1,5 тис. грн на рік. Це найнижча ціна в місті.

Детальну інформацію про напрями підготовки та умови вступу можна знайти на сайті університету http://udpu.org.ua або отримати за телефоном 0 (4744) 5 05 08. Приймальна комісія працює з 8.00 до 17.00, у вихідні — з 8.00 до 13.00 за адресою вул. Садова, 28, м. Умань, Черкаська область, Україна, 20300.

Зараз ви читаєте новину «Студентів Уманського педуніверситету забезпечують гуртожитками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути