середа, 31 липня 2013 15:49

20 тисяч гривень щомісяця приносить квартира на Хрещатику
9

Фото: Фото: надане Любов'ю Герасимчук

"У Києві, щоб нормально заробляти, треба працювати на себе, - говорить киянка Любов Герасимчук. – Суборендою я займаюся вже два роки. Якщо не лінуватися і щодня трудитися, то на одній квартирі можна заробляти по 20 тисяч гривень за місяць. Найбільше приносять квартири на Хрещатику, біля метро "Театральна" і "Золоті ворота".

Жінка чотири роки працювала менеджером у столичному агентстві нерухомості.

"Почати свій бізнес мені було легко, бо мала багато зв'язків. Люди, які здають квартири в оренду, об'єднані між собою і допомагають один одному. Якщо у самого квартира здана, то пропонуєш квартиру знайомого. Завтра він тебе виручить, якщо свою вчасно здати не зможеш", - пояснює Герасимчук.

За її словами, найбільше замовлень на вихідні і свята.

"На минулі вихідні, коли у Києві святкували День Хрещення Русі, вільну квартиру було нереально підшукати, - розповідає брокер. – Навіть у готелях вільних місць не було. Приїхало багато туристів із Росії. Для москвичів і пітерців 100 доларів за квартиру – це не гроші. У Москві найдешевша обійдеться у 200 доларів за ніч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдешевші квартири у Києві здають у Деснянському районі, а найдорожчі - на Печерську

Квартири у центрі Києва жінка орендує, а потім здає подобово.

"Спочатку зняла квартиру на Майдані Незалежності. Плачу 7 тисяч гривень за місяць. Господарі знають, що я здаю її іншим людям, але претензій до мене не мають. Підписала з ними контракт. Якщо квартиру підпалять чи затоплять, щось вкрадуть, то відповідальність за це нестиму я. Все повинна буду відшкодувати власникам", - каже вона.

Зараз Герасимчук орендує п'ять квартир. Однокімнатні – на Майдані Незалежності, вулицях Хрещатик і Червоноармійська. Двокімнатні – на вул. Басейній, Гончара.

"Для оренди більшої, ніж двокімнатна, не треба, - ділиться досвідом Любов. - Доба проживання у кожній із квартир від 80 до 120 доларів. На свята ціни піднімаю до 150 доларів. На День Незалежності у мене вже заброньовані чотири квартири. Хтось орендує, коли приїжджає у Київ на відпочинок, комусь треба тут вирішити справи по роботі. Хто їде у відрядження, найчастіше знімає номер у готелі. Я квитанцій не даю, а за проживання потім треба на роботі відзвітувати чеками".

Каже, серед її клієнтів багато киян.

"Дехто знімає квартиру на святкування дня народження чи випускного, комусь просто хочеться гарно провести час із дівчиною. Часто орендують наречені для першої шлюбної ночі. Квартира на Хрещатику навіть омебльована спеціально для такої нагоди. Там велике ліжко з подушками у формі сердець. Якщо просять, можу прикрасити кімнату пелюстками троянд і залишити у джакузі ароматизовані свічки", - резюмує брокер.

Зараз ви читаєте новину «20 тисяч гривень щомісяця приносить квартира на Хрещатику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути